Skip to main content

Werken bij Empaction: ‘Divers en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling’

Een tijdje terug stelden we via onze website 2 nieuwe collega’s voor; Laura van der Woerd (24) en Esmee Kruizinga (24). Zij traden eerder dit jaar als junior parkeer- en mobiliteitsadviseurs bij ons in dienst. Inmiddels zit hun eerste half jaar er alweer op. Hoog tijd dus om de voorlopige balans op te maken. Want hoe bevalt het werken bij Empaction ze? Voldoet de functie aan hun verwachtingen? En zijn ze al een beetje gewend aan het ‘werkleven’?

Voor zowel Laura als Esmee is Empaction de eerste werkgever. Laura volgde hiervoor de bachelorstudie Sustainable Innovation aan de Technische Universiteit Eindhoven. Esmee heeft een achtergrond in de Ruimtelijke Ordening. Beiden gebruiken de tijdens hun studie opgedane kennis over het mobiliteitsvak nu in de praktijk.

De werkdag van…

De junior parkeer- en mobiliteitsadviseurs zijn het helemaal met elkaar eens: de diversiteit aan werkzaamheden is het leukste aan het werk bij Empaction. “Iedere werkdag is anders”, vertelt Laura. “Ik werk 2 dagen per week op detacheringsbasis voor de gemeente Rijswijk, waar ik onderdeel van de afdeling parkeren ben. Ik sta dagelijks inwoners te woord en schrijf parkeerbeleid.” Haar overige uren is ze vaak te vinden op het Empaction-kantoor in Eindhoven. “Ik werk mee aan verschillende projecten. Bijvoorbeeld aan onze opdracht voor de gemeente Tiel, waarbij wij advies geven over de herijking van haar parkeerbeleid.”

Om tot een dergelijk advies te komen, praat je als parkeer- en mobiliteitsadviseurs met verschillende belanghebbenden, zoals gemeentelijke beleidmakers of projectontwikkelaars, zo licht Laura haar werkzaamheden toe. “Je toetst de ontwikkelingen binnen een gebied en schrijft hier vervolgens een rapport over.”

Esmee werkt 3 dagen in de week voor Empaction. “Momenteel focus ik me op 7 verschillende projecten. De ene dag houd ik me bezig met de parkeergelegenheid bij de nieuwbouw van een Tilburgs ziekenhuis. Een dag later ben ik druk met de parkeerbalans voor een ontwikkelgebied in Nijmegen. Die variatie geeft me energie!”

Het gevoel ertoe te doen

Naast de genoemde afwisseling, bestempelen Laura en Esmee ook de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling als pluspunt. De kennisdagen en verdiepingssessies bijvoorbeeld, die regelmatig worden georganiseerd. “Collega Monique duikt binnenkort met ons in het onderwerp ‘parkeerketens’. En eerder nam ze ons al mee op een fieldtrip naar de gemeente Den Bosch. Haar enthousiasme over het parkeervak is aanstekelijk”, vertelt Esmee.

“Ik krijg daarbij ook de ruimte om te ontdekken wat ik leuk vind en wat goed bij mij past”, vult Laura aan. “Onze ervaren collega’s zijn open en behulpzaam. Zo krijg ik het gevoel dat ik ertoe doe; ik word gezien.”

Ieder een eigen buddy

Het inwerken van nieuwe Empaction-experts gebeurt uiterst efficiënt. Alles is tot in de puntjes geregeld. En niets wordt aan het toeval overgelaten, zo blijkt. De 2 junior parkeer- en mobiliteitsadviseurs hebben beiden een eigen ‘inwerkbuddy’ toegewezen gekregen; een Empaction-collega bij wie ze terechtkunnen met al hun vragen. De duo’s hebben sowieso wekelijks of tweewekelijks contact. “Maar ik ik kan met onduidelijkheden eigenlijk áltijd bij mijn buddy terecht”, vertelt Esmee. “Dat is ideaal. Want dat maakt dat ik sneller leer.”

Omdat de 2 tegelijkertijd gestart zijn, hebben ze ook houvast aan elkaar. Laura: “Al is de begeleiding van de andere collega’s nog zo goed, een medestarter is erg fijn.” Esmee laat weten: “En omdat we leeftijdsgenoten zijn, kunnen wij ook goed kletsen over niet-werkgerelateerde topics.”

Op reis met het hele team

Dit jaar bestaat Empaction 20 jaar. Om dat te vieren, staat er in juni een vierdaagse studiereis op het programma. “Waar we naartoe gaan, is nog een verrassing. Maar er wordt al druk gespeculeerd. Want wordt het Spanje of toch Zierikzee?”, vertelt Esmee. Die reis is voor beiden overigens ook meteen een mooie gelegenheid om alle collega’s buiten de werksfeer om beter te leren kennen, zo besluit ze. “We hadden al eens een werketentje, na afloop van een kennisdag. Dat was érg gezellig. Dus ik kijk naar de lustrumreis uit.”

Ook werken bij Empaction?

Laura en Esmee zitten duidelijk op hun plek bij Empaction. Werkt hun enthousiasme aanstekelijk? Wij zijn altijd op zoek naar mensen die samen met ons nieuwe wegen in durven te slaan. Open geesten die met een nieuwsgierige blik kijken naar parkeren en (deel)mobiliteit. En die maatschappelijk betrokken zijn. Mensen die een beeld hebben bij hoe het beter kan. En hun goede ideeën graag delen en verder willen brengen.

Herken jij je in die omschrijving? Stap vandaag nog bij ons in en solliciteer op een van onze openstaande functies. Sámen maken we het verschil.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.