Skip to main content

De agenda van Monique

In gedachten ziet Monique Pluijm zichzelf nog zitten op de bank. Op schoot lag haar notitieblok met links een opsomming van de voordelen, en aan de rechterzijde ruimte voor de negatieve aspecten van werken bij Empaction. Na een avondje wikken en wegen bleef de rechterkant van het papier nagenoeg leeg. En dus werd ze in 2006 de eerste officiële medewerker van Empaction. “Ik liet een stabiele baan als Hoofd Parkeerzaken bij de gemeente Haarlem achter en stapte in een groot avontuur met 2 ‘eigenwijze’ heren uit Eindhoven.”

Spijt van die sprong in het diepe heeft ze nooit gehad, zo laat ze weten. Inmiddels zijn we ruim 15 jaar verder. Monique is nog steeds met veel enthousiasme bij Empaction aan het werk. “Mijn weken vliegen voorbij. Het ene moment draai ik een grootschalig digitaliseringsproject bij een gemeente, een week later adviseer ik over de parkeerorganisatie of toets ik beleid bij een andere partij.” Toch is er altijd één constante in haar werkweken. “Hoe divers mijn dagen ook ingedeeld zijn, ik start áltijd met een bak koffie.”

Niet hetzelfde ‘kunstje’

Na die eerste ochtendkop kan haar werkdag dus echt beginnen. Wáár ze opstart is altijd anders. Momenteel werkt Monique als programmamanager bij de Handhaaforganisatie in Den Haag. De gemeente heeft een aantal initiatieven opgestart om te zorgen dat de keten van parkeervergunningen structureel verbeterd wordt. “Concreet betekent dit dat het parkeervergunningensysteem opgeschoond moet worden. Tegelijkertijd kijk ik naar actualisatie van de bijbehorende werkprocessen. We zien vaak dat er een kloof zit tussen hoe parkeerbeleid bedacht is en de daadwerkelijke uitvoering hiervan. Aan ons als extern adviesbureau de taak om die kloof te dichten. En om vervolgens het vastgestelde beleid en de praktijk met elkaar in overeenstemming te brengen, onder andere door processen anders in te richten.”

De opdracht in Den Haag loopt nog even door. In welk project Monique daarna haar tanden zet, is nog niet bekend. “Ik ben niet het type dat dag in dag uit hetzelfde kunstje kan doen. Ik bijt me het liefst steeds ergens anders in vast en blijf zo leren. Bij Empaction krijg ik die vrijheid en kan ik dus veelal doen wat ik leuk vind.”

Bijdragen aan oplossingen

Vervelen? Dat doet haar werk dus ook na 15 jaar nog niet. “Al is de gemene deler van al die werkzaamheden ‘parkeren’, toch is ieder project uniek. Parkeren an sich is niet zo spannend natuurlijk, eerder noodzakelijk kwaad. Niemand gaat voor z’n plezier een uurtje zijn auto stationeren. Maar de wereld van parkeren en deelmobiliteit is wél boeiend. Die is met recht dynamisch en verrassend te noemen.”

Juist omdat iedereen – zij het vaak onbewust – met het onderwerp in aanraking komt, is het volgens Monique prettig om hier een steentje aan bij te kunnen dragen. “Door de parkeerervaring van gebruikers te verbeteren, bijvoorbeeld door het toegankelijk maken van informatie over parkeren. Of door na te denken over oplossingen voor de verdichtingsopgaven van steden, zoals deelmobiliteit. Onderwerpen die iedere burger raken en waar ik aan kan bijdragen.”

Aanstekelijk enthousiasme

Ook het overdragen van haar kennis over het parkeervak op nieuwe Empaction-medewerkers, is onderdeel van Monique’s takenpakket. Door het geven van kennissessies over de digitale parkeerketen, bijvoorbeeld. Als eerste medewerker van het adviesbureau heeft Monique de organisatie mede-opgebouwd en het team zien groeien. “Er is nog steeds geen opleiding parkeerkunde, dus onze collega’s hebben tal van achtergronden. Dat zorgt voor- een mooie mix.”

Maar ook met de huidige omvang blijven de interne lijnen te allen tijde kort, zo stelt ze. “We kennen hier gelukkig geen bureaucratische doorlooptijden. En we kunnen als collega’s altijd bij elkaar binnenlopen.” Ook via de groepsapp delen de teamleden veel kennis en kunde met elkaar. “Ik weet dat iedereen gefocust is op eigen projecten. En toch neemt iedereen de tijd om ook met elkaar mee te denken. Dat is mooi.”

Ook werken bij Empaction

Zie jij een baan bij Empaction ook wel zitten, dan hebben we goed nieuws: wij zijn op zoek naar versterking van ons bestaande team. Stap jij bij ons in? Klik op de button hieronder voor onze vacatures.

Maak jij het verschil?

Stap dan vandaag nog bij ons in en solliciteer op één van deze openstaande vacatures.