Skip to main content

Pilot Park & Bike voor Maastricht Bereikbaar

Onder de vlag Maastricht Bereikbaar werken overheden, werkgevers en aanbieders van mobiliteitsdiensten samen. Hiermee houden ze Maastricht en haar omgeving blijvend bereikbaar. Maastricht Bereikbaar stimuleert structureel ander reis- en werkgedrag bij forensen, bezoekers en het goederenverkeer. Empaction vervult voor Maastricht Bereikbaar de rol als projectleider voor onder andere de uitrol van het fietsdeelsysteem en daarmee ook het Park & Bike concept.

Deelfietsen

Arriva is gestart met een pilot met 60 deelfietsen verspreid over zes plekken in Maastricht. Reizigers kunnen tegen betaling de fiets gebruiken voor korte ritten in de stad. Na gebruik laten ze de fiets weer achter in één van de stallingen. Je bent niet gebonden aan de plaats waar je hem leent want de deelfiets kan op elke gewenste locatie teruggebracht worden. Vanuit deze pilot op negen locaties wordt is het aantal locaties uitgebreid naar 25 met in totaal 250 fietsen. 

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.