Skip to main content

Workshop: van autobezit naar deelmobiliteit

Op de Parkeervak (beurs/event over transitie in mobiliteit en parkeren – 17 en 18 april in Brabanthallen Den Bosch) hebben collega’s Paul van Loon, Marco de Jong en Sebastiaan Dommeck een sessie begeleid over de vraag hoe deelmobiliteit een bijdrage kan leveren aan een substantiële vermindering van het autobezit. Er ontstonden goede inhoudelijke discussies, maar de tijd om te komen tot gedragen conclusies was (te) kort en dus was er behoefte aan een vervolg.

Bewoners verleiden tot gebruik deelauto

Dat vervolg vond plaats op 29 mei in het Muntgebouw in Utrecht. Met een select gezelschap werd vervolg gegeven aan de vraag ‘Hoe verleiden we bewoners tot gebruik van deelauto’s en het wegdoen van een eigen auto, nu en in de toekomst?’. Alle aanwezigen hebben kort een toelichting gegeven op wat er speelt binnen hun gemeente als het gaat om deelmobiliteit. Ervaringen met deelauto’s werden uitgewisseld en er ontstonden goede discussies. Gebleken is ook dat bij een aantal gemeenten de behoefte bestaat aan een duidelijk beleid op deelauto’s.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag; we zijn dan ook van plan om vaker dit soort sessies te organiseren. Wilt u hierbij aanwezig zijn, of blijft u graag op de hoogte van al onze activiteiten? Houd onze website in de gaten of volg ons op LinkedIn.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.