Skip to main content

Welke manieren zijn er om het betaalgedrag van de parkeerder te beïnvloeden met de scanauto?

Onlangs vertelde collega Peter Tinselboer namens SHPV bij het CROW-netwerkevent ‘Parkeren en gedrag’ over de toegevoegde waarde van de scanauto bij handhaving van parkeerbeleid. Deze auto kan namelijk een belangrijk hulpmiddel zijn voor gemeenten met 4000 of meer betaalde en vergunde parkeervakken.

Uitgerust met zo’n 20 camera’s scant het voertuig de kentekens van ongeveer 1500 geparkeerde auto’s per uur. Met die data kan vervolgens geconstateerd worden of er wel of niet betaald is, of dat er wellicht sprake is van een vergunning. Inmiddels wordt de scanauto in tientallen gemeenten ingezet, waarbij sommige buurtgemeenten bij de aanschaf ervan samen optrokken om de kosten te drukken.

In samenwerking met het Nationaal Parkeerregister wordt momenteel nog gekeken naar de controlemogelijkheden voor de Gehandicaptenparkeerkaart, omdat deze niet aan een voertuig maar aan een gebruiker gekoppeld is.

De presentatie van Peter inzien? Dat kan via deze link.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.