Skip to main content

Vexpan Nationaal Parkeercongres

12 oktober 2023

Bij het Nationale Parkeercongres van Vexpan op 12 oktober kun je collega’s Peter Tinselboer en Kay van der Kraan ontmoeten. Peter gaat het hebben over het ontwerp en de realisatie van digitaal parkeerrecht o.b.v. GPK (SHPVproject). Kay neemt, mede namens gemeente Delft, plaats in het discussiepanel.

GPK
Bij de verdergaande digitalisering van de parkeerketen ervaren gemeenten en gebruikers van de gehandicaptenparkeerkaart (GPK) nieuwe uitdagingen. Op verzoek van verschillende gemeenten is door SHPV onderzocht of er een landelijke ‘digitale’ oplossing voor het parkeren met de GPK kan worden ontworpen en geïmplementeerd.

Empaction speelt een belangrijke rol door kennis en ervaring van parkeerhandhaving en de digitale parkeerketen in te brengen. Welke uitdagingen zijn we in het project tegengekomen op het juridische, technische en procesvlak om tot een werkende oplossing te komen. Peter Tinselboer neemt je mee in dit verhaal.

Delft
Kay richt zich vooral op het bereikbaar en leefbaar houden van steden. Zo ook in de gemeente Delft, waar hij ruim 6 jaar actief is als senior beleidsadviseur parkeren. In deze hoedanigheid neemt hij plaats in het panel.

De gemeente Delft is volop in ontwikkeling. Om te zorgen voor goede en voldoende woningen voor iedereen is de inzet tot 2040 zo’n 15.000 woningen toe te voegen. Als stad van innovatie en techniek voorziet Delft in dezelfde periode ook een groei van 10.000 banen. Dat is een forse opgave. Delft heeft aan de randen geen ruimte om uit te breiden. De groei moeten we dus opvangen in de bestaande stad.

De verdichting van Delft zorgt voor extra druk op de schaarse ruimte. Delft heeft ambities op het terrein van voorzieningen, wonen, werken, de openbare ruimte, duurzaamheid, gezondheid, samen leven, veiligheid, historie en cultuur. Al deze opgaven leggen een claim op dezelfde ruimte. We moeten zorgvuldig en creatief met de ruimte omgaan, zodat we Delft vitaal kunnen houden.

Meer informatie over het congres vind je hier: https://nationaalparkeercongres.nl/

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.