Skip to main content

Tilburg neemt de regie over deelmobiliteit

Van een vastgestelde visie naar een werkbare implementatie in een continue veranderende wereld


Vexpan Nationaal Parkeercongres 2022 – verdiepingssessie m
et Bianca Kuppers van Gemeente Tilburg en Marco de Jong van Empaction

Bianca en Marco nemen het publiek interactief mee in de keuzes die Tilburg heeft gemaakt op het vlak van deelmobiliteit. De taak van de gemeente houdt daarbij niet op bij regels opleggen en deze beheren. Een gemeente neemt de regie en stimuleert en faciliteert samenwerking. Alleen samen, met gemeente, transport operators, project ontwikkelaars en andere belanghebbenden, maken we het verschil. De missie is daarbij de stad te kunnen laten groeien in het aantal inwoners, maar niet  (in gelijke mate) in het aantal privéauto’s.

Je wordt aan de hand van een aantal prikkelende stellingen meegenomen in het proces van visie tot implementatie waar menig gemeente en provincie momenteel voor staan. Daarbij lichten zijn toe wat de keuzes van Tilburg bij deze stellingen zijn. We kunnen vast verklappen dat dit voor een aantal aanwezigen niet altijd de meest voor de hand liggende keuzes zijn.

Bianca Kuppers is projectleider deelmobiliteit bij de gemeente Tilburg en staat aan de lat van de introductie en het goed laten landen van deelvervoer in Tilburg. Waarbij het gebruik van deelvervoer een van de manieren is om de verdichtingsopgave in de stad te realiseren.

Marco de Jong is gedetacheerd beleidsontwikkelaar deelmobiliteit en vertaalt vanuit zijn rol de visie op deelmobiliteit naar een werkbare implementatie.

Voor meer informatie over het Nationaal Parkeercongres: https://nationaalparkeercongres.nl/

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.