Skip to main content

Twee projecten deelmobiliteit

In 7 steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amstelveen, Amersfoort en Apeldoorn) wordt de komende 3 jaar ervaring opgedaan met de inzet van (elektrische) deelmobiliteit bij innovatieve woningbouwprojecten. Dat is de inzet van ‘City Deal’ die staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat begin februari 2018 ondertekende. Deze ‘City Deal’, waarin naast de steden en het ministerie van I en W ook het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de provincie Zuid-Holland en een aantal private partijen betrokken zijn, moet leiden tot minder uitstoot van CO2, goedkopere woningen, een slimmer energiesysteem en meer ruimte voor groen of kinderspeelplaatsen.

Bijzonder trots zijn wij als Empaction dat we in Amersfoort bij twee projecten zijn betrokken in het kader van deelmobiliteit en de City Deal. Bij het ene project richten we ons in eerste instantie op het ondersteunen van het bestuurlijke traject binnen de gemeente en de inventarisatie van randvoorwaarden waar het concept aan moet voldoen om straks succesvol te zijn. Bij het andere project gaan we van concept naar praktijk. Dit betekent het daadwerkelijk regelen van autodeelconcepten aan toekomstige bewoners om autobezit te reduceren en elektrisch vervoer te stimuleren.

Mooie uitdagingen waarbij de belangen van toekomstige bewoners, overheid, ontwikkelaars en markt hoog in het vaandel staan!

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.