Skip to main content

Terugblik op Intertraffic Amsterdam 2022

Verschillende Empaction-collega’s bezochten deze week het Intertraffic Event in Amsterdam. Wij vroegen kersverse collega’s Esmee Kruizinga en Laura van der Woerd naar hun ervaringen. In dit blog blikken ze terug op hun allereerste trade-event voor mobiliteitsprofessionals. Wat ze leerden, wie ze ontmoetten en hoe deze dag beleefden? Je leest het hieronder.

Groots en imposant

Laura: “Om 10:00 uur arriveerden we bij het Intertraffic Event in Amsterdam. Bij binnenkomst zagen we het meteen: verdwalen tussen de verschillende hallen en stands, dát was niet zo lastig. Want wat was het event groots en imposant opgezet. Niet zo gek ook, want de verkeerswereld kent zoveel belangrijke aspecten. Nog meer dan wij ons in eerste instantie beseften. Neem bijvoorbeeld de bestickering van verkeersborden. Je staat er niet snel bij stil, maar ook hier zitten bedrijven, machines en mankracht achter.” 

Opgedane inzichten en contacten

Esmee vertelt verder: “We woonden diverse lezingen bij, waarbij de term ‘dataecosysteem’ telkens centraal stond. Daarnaast liepen we langs alle stands en maakten we kennis met veel uiteenlopende bedrijven. Daar waar de één zich inzet voor een nog gebruiksvriendelijkere digitale parkeerketen, focust de ander zich op het verenigen van verschillende systemen om ze optimaal met elkaar te laten samenwerken. Laura vult aan: “En neem bijvoorbeeld Arvoo. Zij focussen zich vooral op lichtgewichtcamera’s voor bijvoorbeeld scanauto’s en bedachten de scanscooter. Dit voertuig rijdt voor meer stabiliteit op 3 wielen en maakt het makkelijker om op lastig bereikbare plekken in de stad te komen. Mogelijk gaat het bedrijf binnenkort zelfs nog een stapje verder met de ontwikkeling van de bakfiets met camera. Dit zou het manoeuvreren door steden nóg makkelijker maken. En daar zien ze bij Arvoo wel potentie in.”

Esmee: “De stands werden bemand door partijen van verschillende landen. Het was interessant om ook inzicht te krijgen in internationale werkwijzen. Zo ontwikkelde een Spaans bedrijf software waardoor een stilstaande scancamera niet alleen het kenteken herkent, maar ook de kenmerken van het voertuig zoals soort, model en kleur. Daarnaast focust het bedrijf zich ook op het verlenen van voorrang aan voetgangers en fietsen. Camera’s detecteren deze wachtende weggebruikers en voorzien ze van groen licht.”

Tot volgend jaar!

Laura: “Al met al was het Intertraffic Event ontzettend succesvol. We kijken terug op een enerverende dag waarin we veel leerden en de nodige waardevolle contacten opdeden. Hier gaan we mogelijk in de toekomst nog eens een beroep op doen bij het adviseren van onze opdrachtgevers. Tot volgend jaar, zou ik zeggen!”

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.