Skip to main content

Presentatie ‘MaaS en de rol van de gemeenten’

Het wordt steeds duidelijker dat parkeren onderdeel is van Mobility as a service (MaaS). Tijdens de lunchbijeenkomst van de Vexpan op 19 september verzorgde onze collega Paul van Loon een presentatie en gaf hij zijn visie op wat MaaS voor gemeenten kan betekenen.

‘In samenwerking met een zevental regio’s zet de nationale overheid qua mobiliteit vanaf dit jaar volop in op MaaS. Het zal nog wel even duren voordat de marktpartijen elkaar gevonden hebben in standaarden die uitwisseling van informatie en integratie van diensten mogelijk maken. De vraag is of in het belang van hun inwoners gemeenten in de tussentijd iets moeten en kunnen doen met MaaS.

In de verdichtingsopgave, waar menig gemeente voor staat, speelt kwaliteit van openbare ruimte een steeds belangrijkere rol. Het besef groeit dat geleidelijk aan de auto een substantieel deel van de openbare ruimte heeft opgeëist, maar dat zeker in de binnensteden het plafond bereikt is. Wat doen we dan met de auto’s van al die nieuwe bewoners? En van hun bezoekers? Een ondergrondse parkeervoorziening is zelden meer een optie, zeker niet in geval van een component sociale woningbouw. Gaat MaaS de gemeenten helpen met deze vragen?’

Paul liet met zijn presentatie zien dat nu de tijd rijp is voor gemeenten om meer regie te nemen over wat er op het gebied van mobiliteit gebeurt in hun eigen stad.

Heeft u de presentatie niet bij kunnen wonen, maar wilt u deze wel graag ontvangen? Stuur dan een e-mail naar: info@empaction.nl, dan zorgen we dat u de presentatie zo spoedig mogelijk ontvangt.

Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste parkeertrends en inspirerende projecten? Volg ons dan op LinkedIn!

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.