Skip to main content
Sassenheim

P+R voorziening Station Sassenheim voor gemeente Teylingen

Gemeente Teylingen, Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben de nieuwe P+R voorziening bij Station Sassenheim geopend. De gemeente heeft in nauw overleg met de buurgemeenten en provincie een pakket aan maatregelen ontwikkeld om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren voor zowel auto, openbaar vervoer als fiets. De nieuwe P+R voorziening met 520 parkeerplaatsen bij Station Sassenheim is één van de maatregelen. 

Empaction adviseert en ondersteunt de gemeente bij de ontwikkeling van P+R voorziening Sassenheim: o.a. begeleiding haalbaarheidsstudie, subsidietraject en ruimtelijke onderbouwing. Tevens hebben we het aanbestedingsdossier opgesteld en het proces begeleid dat heeft geleid tot het Design & Construct-contract. Tijdens de ontwerp- en realisatiefase heeft Empaction het contractmanagement begeleid. De parkeergarage is gerealiseerd door Bouwbedrijf Aan de Stegge en ontworpen door MoederscheimMoonen Architects.

Toepassen kentekencamera’s

Bij P+R Station Sassenheim speelt de ‘problematiek’ van parkerende Schiphol reizigers al langere tijd. Structurele en objectieve metingen van dit oneigenlijke gebruik ontbreken, maar het ‘onderbuikgevoel’ van de gemeente werd wel bevestigd bij de start van de uitvoering van het nieuw te realiseren parkeerdek. Het project werd geconfronteerd met diverse auto’s die voor langere tijd geparkeerd stonden. Om te kunnen starten met de bouw zijn meerdere auto’s weggesleept. Dit bleek voor het merendeel te gaan om zakelijke en toeristische reizigers via Schiphol. Om een beter zicht te krijgen op het daadwerkelijk gebruik van de P+R is tijdens de bouw besloten om kentekencamera’s toe te passen.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.