Skip to main content

P+R garage Zutphen officieel geopend

Op donderdag 12 januari is P+R station Zutphen officieel geopend door Annemieke Vermeulen, burgemeester van Zutphen en Ineke van Gent, regiodirecteur van NS. De P+R garage biedt plek voor 375 auto’s en 600 fietsen. De P+R is in circa 6 maanden gerealiseerd door Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello. De garage bestaat uit 4 bouwlagen en heeft de vorm en uitstraling van een pakhuis: een verwijzing naar de historie van het Noorderhavengebied. Markant zijn de 2 opvallende hellingbanen, de houten ombouw en de stadsplattegrond die in de gevel is verwerkt. Het P+R station Zutphen is tot stand gekomen met financiering van de provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Zutphen en NS Stations.

Rol Empaction

Empaction heeft NS Stations en de gemeente Zutphen tijdens diverse fasen van de ontwikkeling van de gebouwde parkeervoorziening ondersteund en geadviseerd:

  • uitvoeren van een haalbaarheidsstudie;
  • het samen met alle betrokken stakeholders uitwerken van een financieel sluitende business case en bijbehorende subsidieaanvraag;
  • adviseren over afspraken omtrent het flankerend parkeerbeleid in de directe omgeving van de parkeervoorziening;
  • adviseren over de voor realisatie noodzakelijke anterieure overeenkomst tussen NS Stations en gemeente Zutphen;
  • voorbereiden en opstellen van het aanbestedingsdossier voor ontwerp en realisatie van de parkeergarage en fietsenstalling;
  • ondersteuning en procesvoering tijdens de aanbesteding.

Klik hier voor beelden van de opening P+R garage Zutphen.

 

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.