Skip to main content
NS Maastricht

Parkeervoorziening Station Maastricht voor NS

De gemeente Maastricht is bezig met de optimalisatie van de oversteek van het spoor bij het centraal station. Hiervoor is een plan uitgewerkt waarbij de verbinding tussen de oost- en westzijde van de stad wordt verbeterd. In dit plan wordt gekeken naar een betere ontsluiting voor bussen, fietsers, voetgangers en auto’s. Daarnaast wordt het stationsgebied opgewaardeerd en heringericht.

Uitbreiding P+R capaciteit

Belangrijk onderdeel binnen de plannen is de uitbreiding van de P+R capaciteit ter stimulering van het reizen per trein. In goed overleg met de direct belanghebbenden (bewoners en bedrijven) in de omgeving van het station is een plan ontwikkeld waarbij het bestaande parkeerterrein voor 172 personenauto’s wordt uitgebreid naar een gebouwde voorziening met 336 parkeerplaatsen. Dit door middel van een half verdiept gelegen parkeerlaag en een parkeerdek. Het betreft een parkeeroplossing in twee lagen. Vanwege de strijdigheid met het bestemmingsplan is voor dit project een afwijkingsprocedure doorlopen.

Empaction heeft NS Stations gedurende alle fasen van de ontwikkeling van de parkeergarage geadviseerd. Tevens heeft Empaction de rol van projectleider en contractmanager vervuld.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.