Skip to main content

Ontwikkelingsproject Stappegoor in Tilburg

De gemeente Tilburg ontvangt 10,2 miljoen euro voor de versnelde realisatie van 1.000 woningen in de wijk Stappegoor. Dat maakte het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in februari van dit jaar bekend. De subsidie komt ten goede aan het project Groot Stappegoor, waarin de gemeente samen met woningcorporatie Tiwos, het Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en het Consortium Stappegoor aan de ontwikkeling van vijf woningbouwprojecten werkt. 

Meerjarenprogramma: woningen, de openbare ruimte en parkeren

Van alle nieuw te realiseren woningen valt 50 procent in de categorie ‘betaalbaar wonen’ (sociale huur, middenhuur en sociale koop). Naast woningbouw wordt er ook geïnvesteerd in de herinrichting van de openbare ruimte, een fietsbrug over de A58, voor een nieuwe verbinding met de Bakertand en Goirle en in een nieuwe parkeergarage. Voor dat laatste onderdeel en het bereikbaarheidsaspect van het gebied is Empaction vanuit het project aangehaakt. Naar verwachting duurt de totale realisatie van de woningen, de openbare ruimte en de parkeergarage tot eind 2028.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.