Skip to main content
Meeting deelmobiliteit

Online informatieavond parkeren Woerden

Participatie in tijden van corona? Het kan, dat bleek wel op woensdag 17 juni, tijdens de online informatieavond die plaatsvond in verband met het nieuwe parkeerbeleid voor de binnenstad van Woerden. Doel van de avond: het proces uitleggen aan alle betrokkenen, informatie delen en informatie ophalen. Er waren ruim honderd deelnemers bij de online informatieavond aanwezig. Zij konden allen hun vragen per e-mail stellen, die later tijdens de avond werden behandeld. Tevens was er de mogelijkheid om na de presentaties, middels een enquete input te leveren voor het parkeerbeleid. Ook was er veel animo om deel te nemen in een werkgroep, die het parkeerbeleid verder uitwerkt en invult.

Werkgroep en planning

Dat het onderwerp parkeren leeft in Woerden bleek uit het aantal deelnemers: ruim honderd mensen waren getuige van de presentatie van onder andere wethouder Arjan Noorthoek en beleidsmedewerker Mike Bouwman. Via een speciaal e-mailadres konden deelnemers hun vragen stellen, die later tijdens de avond en/of per mail allemaal werden behandeld. Aan het eind konden betrokkenen zich opgeven voor een werkgroep. In deze werkgroep wordt het parkeerbeleid verder uitgewerkt en ingevuld. Eind dit jaar moet het parkeerbeleid gefinaliseerd zijn, inclusief een presentatie van de werkgroep aan het college en de raad. Het doel is het nieuw te vormen beleid in 2021 te implementeren.

Achtergrond

Het huidige parkeerbeleid stamt uit 2013 en was toe aan een update. Het doel van het nieuw op te stellen parkeerbeleid is om de schaars beschikbare openbare ruimte zo goed mogelijk te verdelen en aan te laten sluiten bij overige ruimtelijke beleidsvelden. Het parkeerbeleid is een bouwsteen voor keuzes in de openbare ruimte en het bepalen van de parkeerbalans in bestaande woonwijken en bij nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast moet het parkeerbeleid toekomstbestendig zijn, zodat ook nieuwe mobiliteitsconcepten en toekomstige ontwikkelingen hier onderdeel van uit kunnen maken.

Lees ook: Binnenstad Woerden wordt autoluw

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.