Skip to main content
Delft3

Onderzoek verschillende varianten om de toegang tot de binnenstad van Delft te reguleren

De oude binnenstad van Delft bestaat uit smalle straten met weinig parkeerplaatsen. Deze zijn bedoeld voor bewoners en ondernemers in de binnenstad. Bezoekers kunnen aan de rand van het centrum kiezen uit diverse parkeergarages. Om alleen bestemmingsverkeer toegang te geven tot de binnenstad wilde de gemeente weten welke varianten mogelijk waren om de toegang te reguleren. In opdracht van de gemeente Delft heeft Empaction onderzoek gedaan naar de toepassing van verschillende uitvoeringsvarianten van binnenstadafsluiting. 

Verkenning levert digitaal toegangscontrolesysteem op

Na een verkenning bleek dat een digitaal toegangscontrolesysteem op basis van kentekenherkenning de meest logische variant zou zijn, zowel financieel als functioneel. Hiervoor is een pilot uitgevoerd op basis van camerahandhaving. Deze heeft ons inzicht gegeven in hoe om te gaan met de samenwerking met het Openbaar Ministerie en de randvoorwaarden die zij aan deze manier van toegangscontrole (handhaving) stellen. Een uitgewerkt voorstel is door de lokale driehoek geaccordeerd.

Alle pollers zijn succesvol vervangen door camerahandhaving

Na het succesvol uitvoeren van de pilot heeft Empaction voor de gemeente Delft alle bestaande pollers in de binnenstad vervangen door een systeem met camerahandhaving. Deze handhaving is sinds 2016 met succes operationeel. Daarnaast was Empaction binnen de gemeente Delft verantwoordelijk voor de aanschaf van een nieuwe vergunningen- en ontheffingensysteem en de aanschaf van een scanauto voor van de digitale parkeerketen.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.