Skip to main content

Hoe zet je deelmobiliteit in bij innovatieve woningbouw?

In zeven steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amstelveen, Amersfoort en Apeldoorn) wordt de komende 3 jaar ervaring opgedaan met de inzet van (elektrische) deelmobiliteit bij innovatieve woningbouwprojecten. Deze ‘City Deal’, waarin naast de steden en het ministerie van I en W ook het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de provincie Zuid-Holland en een aantal private partijen betrokken zijn, moet leiden tot minder uitstoot van CO2, goedkopere woningen, een slimmer energiesysteem en meer ruimte voor groen of kinderspeelplaatsen. Empaction is in Amersfoort bij twee projecten betrokken in het kader van deelmobiliteit en de City Deal.

Van concept naar praktijk

Bij het ene project richten we ons in eerste instantie op het ondersteunen van het bestuurlijke traject binnen de gemeente en de inventarisatie van randvoorwaarden waar het concept aan moet voldoen om straks succesvol te zijn. Bij het andere project gaan we van concept naar praktijk. Dit betekent het daadwerkelijk regelen van autodeel-concepten aan toekomstige bewoners om autobezit te reduceren en elektrisch vervoer te stimuleren. Twee projecten met oog voor de belangen van toekomstige bewoners, overheid, ontwikkelaars en markt.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.