Skip to main content
Erasmus MC

Hoe vernieuw je de parkeersystemen van Erasmus MC met de gebruiker centraal?

Het Erasmus Medisch Centrum, gelegen in het centrum van Rotterdam, stelt hoge eisen aan het parkeren en de parkeersystemen voor haar patiënten, bezoekers en medewerkers. Parkeren moet 7 dagen in de week, 24 uur per dag mogelijk zijn. Per etmaal rijden ca. 8.000 auto’s in en uit de drie parkeergarages en negen parkeerterreinen rond het Medisch Centrum. Storingen in de parkeersystemen zorgen meteen voor verkeersopstoppingen in de omgeving en verstoring van afspraken in het ziekenhuis. De huidige apparatuur is verouderd en moet vervangen worden waarbij de nieuwe systemen ook voor meer (betaal)gemak voor de gebruiker moeten zorgen.

Nauwe betrokkenheid van inventarisatie tot implementatie

De gewenste parkeerarchitectuur en –infrastructuur werd in samenwerking met Erasmus MC uitgewerkt in een functioneel en technisch Programma van Eisen voor een Europese aanbesteding. Daarnaast was Empaction nauw betrokken bij het soepel verlopen van het implementatie- en migratieproces naar het nieuwe PMS.

Een goed werkend PMS voor alle gebruikers

De realisatie van een nieuw PMS voor kort parkeren door patiënten en bezoekers en voor het parkeren van alle Erasmus MC medewerkers. Alle locaties zijn ingeregeld met kentekenparkeren voor medewerkers. Daarnaast kunnen alle parkeerders gebruik maken van diverse eenvoudige, interactieve betaalmogelijkheden en opwaardeermogelijkheden van abonnementen. Tenslotte is in samenwerking met gemeente Rotterdam een integratie van Erasmus MC parkeren in de Museumpark garage gerealiseerd.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.