Skip to main content
Delft

Bestemmingsverkeer in binnenstad Delft

De oude binnenstad van Delft bestaat uit smalle straten met weinig parkeerplaatsen. Deze zijn bedoeld voor bewoners en ondernemers in de binnenstad. Bezoekers kunnen aan de rand van het centrum kiezen uit diverse parkeergarages. Om alleen bestemmingsverkeer toegang te geven tot de binnenstad maakte de gemeente Delft gebruik van zogenoemde pollers. De gemeente wilde weten of er ook andere varianten mogelijk waren om de toegang te reguleren.

Een pilot met de juiste randvoorwaarden door samenwerking met het Openbaar Ministerie

Na een verkenning bleek dat een digitaal toegangscontrolesysteem op basis van kentekenherkenning de meest logische variant zou zijn. We hebben een pilot uitgevoerd in de Korte Kerkstraat en de pollers vervangen door een systeem met camerahandhaving. Hierin hebben we samengewerkt met het Openbaar Ministerie zodat de pilot aan de randvoorwaarden voldeed die het OM aan deze vorm van toegangscontrole (handhaving) stelt. Het uitgewerkte voorstel is door de lokale driehoek geaccordeerd.

Alle pollers zijn succesvol vervangen door camerahandhaving

Na het succesvol uitvoeren van de pilot heeft Empaction voor de gemeente Delft alle bestaande pollers in de binnenstad vervangen door een systeem met camerahandhaving. Deze handhaving is sinds 2016 met succes operationeel. Daarnaast was Empaction binnen de gemeente Delft verantwoordelijk voor de aanschaf van een nieuwe vergunningen- en ontheffingensysteem en de aanschaf van een scanauto voor van de digitale parkeerketen.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.