Skip to main content
Delft2

Hoe benut je de digitalisering van de parkeerketen in Delft optimaal?

De binnenstad van Delft en de aangrenzende schilwijken hebben sinds 2003 op grote schaal gereguleerd parkeren. Het toezicht houden gebeurde eerst te voet. De gemeente heeft ruime tijd voorbereidingen getroffen om over te gaan naar digitaal parkeren en digitale parkeerhandhaving. Daarbij heeft Empaction onder andere het project scanauto aanbesteed en uitgewerkt. De introductie van de scanauto met bijbehorende back office was de laatste schakel in de digitalisering van de parkeerketen.

Technische en workflow processen een geheel

De uitdaging was om zowel alle technische als de workflow aspecten juist en volledig op elkaar afgestemd te krijgen. Praktische zaken, zoals rijroutes en opvolgrouting voor handhavers moesten ontwikkeld en ingeregeld worden. Een ander aandachtspunt was het creëren van bewustwording bij de handhavers/chauffeurs over het effect van de (zichtbare) scanauto op de burger. Een zeer innovatief project waar, naast het oppakken van de rol van projectleider, veel aandacht is geweest voor het ontwikkelen van de werkprocessen en in- en externe communicatie.

Totaal scanconcept

De scanoplossing van Delft is een totaalconcept, bestaande uit een innovatief scansysteem en de modulaire back office. Binnenkomende scandata zijn snel te controleren in de PRDB van gemeente Delft en de resultaten door te zetten naar de handheld van de BOA’s.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.