Skip to main content

Update Building Holland 2019

Van 9 t/m 11 april vond in de Rai het event Building Holland plaats, een driedaags innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed sector. Bij stedelijke ontwikkelingen was uiteraard ook aandacht voor mobiliteit in zijn algemeenheid en parkeren in het bijzonder.

Onze collega Paul van Loon gaf daarom een presentatie met als onderwerp ‘De Potentie van deelauto’s’. Bij nieuwe ontwikkelingen in een stedelijke omgeving is het aanleggen van (veel) parkeerplaatsen steeds meer een struikelblok. Veel ontwikkelaars proberen met deelauto’s de vraag naar parkeerplaatsen terug te dringen. Maar hoe dan? Een belangrijke bepalende factor voor het succes van deelmobiliteit is deze aan te bieden als een onlosmakelijk en integraal onderdeel van de woonformule. Om het autobezit echt terug te dringen is ons inziens een garantie op beschikbaarheid een tweede bepalende factor. Daarnaast zal er een mengvorm ontstaan tussen een vast aantal auto’s op locatie, aangevuld met een flexibele schil aan deelauto’s voor piekmomenten.

Bekijk hier de presentatie van Paul van Loon.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.