Inzet deelmobiliteit in Amersfoort

De Gemeente Amersfoort zet de komende jaren flink in op deelmobiliteit in de bestaande stad en bij de realisatie van nieuwe woon- en werkgebieden in de gemeente. De belangrijkste drijfveer voor deze inzet is het verduurzamen en vergroenen van de stad. Empaction is nauw betrokken bij de ontwikkeling, invulling, uitwerking en toetsing van de deelmobiliteitsconcepten voor de gemeente en de ontwikkelaars in deze stad. 

Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een (parkeer- of) deelmobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op.

Daarbij staan we aan de basis van nieuw MaaS-beleid bij toetsing van de ruimtelijke plannen en werken we nauw samen om een gemeentelijke Mobility Service provider in de stad uit te rollen. Hiervoor zijn aanpassingen noodzakelijk aan de nota parkeernormen, wordt een mobiliteitsfonds opgezet en wordt een digitaal platform stadsbreed uitgerold om deelmobiliteit te ontsluiten.

Ook is het van belang om de samenwerking met de ruimtelijke ontwikkelaars in de stad te onderhouden, zodat de plannen aansluiten op de gemeentelijke visie om deelmobiliteit gemeentebreed op te pakken samen met de markt. Tevens wordt samenwerking gezocht met de marktpartijen rondom deelmobiliteit om hun rol en meerwaarde in dit systeem te bepalen.

Projecten uitgelicht

Projecten uitgelicht