Skip to main content

Even voorstellen: Laura van der Woerd en Esmee Kruizinga

Het Empaction-team is met de komst van Laura van der Woerd en Esmee Kruizinga twee nieuwe junior parkeer- en mobiliteitsexperts rijker! En daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. De hoogste tijd dus om onze nieuwe aanwinsten aan jullie voor te stellen. Want wie zijn deze dames? Waar komt hun fascinatie voor de parkeer- en mobiliteitsbranche vandaan? Hoe zijn ze bij Empaction terechtgekomen? En niet geheel onbelangrijk: hoeveel zin hebben ze om te starten?

Het Empaction-team is met de komst van Laura van der Woerd en Esmee Kruizinga twee nieuwe junior parkeer- en mobiliteitsexperts rijker! En daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. De hoogste tijd dus om onze nieuwe aanwinsten aan jullie voor te stellen. Want wie zijn deze dames? Waar komt hun fascinatie voor de parkeer- en mobiliteitsbranche vandaan? Hoe zijn ze bij Empaction terechtgekomen? En niet geheel onbelangrijk: hoeveel zin hebben ze om te starten?

Aangenaam, Laura van der Woerd

Na de afronding van haar bachelor Sustainable Innovation aan de Technische Universiteit in Eindhoven ging Laura van der Woerd (24 jaar) op onderzoek uit. “Ik weet nog dat ik klaar was en dacht: oké… en nu?” Een zoektocht naar een uitdagende master volgde. En die moest, ambitieus als ze is, aan de nodige eisen voldoen. “Ik kwam maar niets tegen waar ik écht enthousiast van werd. En dus besloot ik mijn horizon te verbreden en te kijken in het werkveld. Via via kwam in contact met Empaction.”

Maatschappelijk gezien verschil maken
Vanuit het gedachtegoed dat ze graag nú en in de toekomst een steentje bij wil dragen aan een betere wereld, koos Laura destijds voor haar studie Sustainable Innovation.  Inmiddels heeft ze haar diploma op zak en staat ze te poppelen om haar opgedane kennis toe te passen in de praktijk. “Vanuit mijn specialisaties in sustainable mobility, energietransitie en sustainable living kan ik met verschillende brillen kijken naar grote duurzaamheidsvraagstukken. En hier innovatieve oplossingen voor aandragen. Mijn kennis over duurzaamheid is toepasbaar in de zoektocht naar bijvoorbeeld CO2 neutraliteit, luchtkwaliteitsverbetering, slimme oplossingen voor de energietransitie en het innovatiever indelen van steden. Met deze rugzak kan ik dus wel degelijk invulling geven aan mijn grote maatschappelijke betrokkenheid.”

De kennismaking met Empaction
Vers uit de schoolbanken klopte ze aan bij Empaction. Daar stond een interessante vacature open voor een startersfunctie, waar Laura wel oor naar had. “Er volgde een kennismakingsgesprek. Alhoewel, zeg maar gerust twee. Ik ontmoette gelijk de halve delegatie van Empaction”, vertelt Laura lachend. “Het voelde vanaf moment één goed aan. Het klikte onderling en ik was gecharmeerd van Empaction’s projecten en de mogelijke rol die ik hierin mocht gaan vervullen. Ik had direct zoiets van: wanneer kan ik beginnen?”

“Ik zit helemaal goed hier, dat voel ik aan alles!”
Laura vertelt verder: “Mijn intuïtie liet me niet in de steek. Eenmaal thuis ging al snel mijn telefoon. Ook Empaction had een goed gevoel overgehouden aan onze kennismaking. En zag een onderlinge samenwerking zitten.” Slechts een paar dagen later werd de daad bij het woord gevoegd en de samenwerking officieel gemaakt met een 36-urig contract. “En daar heb ik geen moment spijt van gehad”, zo blikt ze nu op haar allereerste werkdag terug. “Nog meer leren en de kennis die ik opgedaan heb tijdens mijn studie in de praktijk toepassen, daar heb ik zóveel zin in. Mijn rol bij het uitvoeren van projecten is in het begin vooral ondersteunend. Maar in een later stadium zal ik ook steeds zelfstandiger aan de slag gaan. En ook daar kijk ik enorm naar uit. Ik zit helemaal goed hier, dat voel ik aan alles!”

Aangenaam, Esmee Kruizinga

Een paar maanden geleden was Esmee Kruizinga (24 jaar) nog zoekende naar een stage. Maar daar kwam met één chatbericht verandering in. “Ik was met mijn projectgroep aan het werk op de Universiteit van Utrecht. Een medestudent tipte mij op een binnenkomend LinkedIn-bericht. Heb jij interesse in deelmobiliteit?, luidde het. Nou en of, dacht ik meteen. En dus nam niet hij, maar ikzelf contact op met het betreffende wervings- en selectiebureau.”

Studeren en werken
Esmee leerde de parkeer- en mobiliteitsbranche al vanuit verschillende invalshoeken kennen: eerst als student van de bacheloropleiding Sociale Geografie en Planologie en momenteel binnen de master Ruimtelijke Ordening. “Ik zit in de laatste fase van mijn studie en hoef alleen nog mijn thesis te schrijven. De komende tijd duik ik hiervoor in de wereld van participatie, samenwerking en deelvervoer. En geheel tegen mijn verwachting in combineer ik dat niet met een stage, maar met een echte job”, vertelt ze enthousiast.

De kennismaking met Empaction
Esmee vertelt verder: “Naar aanleiding van het chatbericht, vond er een gesprek plaats tussen mij en een recruiter. Zij wist mij direct te overtuigen van de openstaande functie bij Empaction. Ik voelde aan alles dat mijn stageplan van de baan was en ik deze unieke kans met beide handen moest aangrijpen.” Een kennismakingsgesprek op het kantoor van Empaction volgde. “En daar werd mijn enthousiasme alleen nog maar verder aangewakkerd. Het gesprek voelde direct warm en leuk aan, maar ook serieus. Het ging over de inhoud, maar tegelijkertijd ook echt over mij als persoon. Ze deden hun naam Empaction (Empathie en Action) eer aan.”

Het voelt echt als een warm bad hier.”
Esmee vertelt verder: “Ik voelde tijdens de kennismaking meteen een band tussen ons. En je hoopt dat dit wederzijds is natuurlijk. Ik was dan ook ontzettend blij toen mijn telefoon ging en mij het goede nieuws werd medegedeeld.” Want ook Empaction zag de samenwerking zitten. “We spraken af dat ik werken bij Empaction zou combineren met mijn thesis.”

“Het voelt echt als een warm bad hier. Ook vandaag tijdens mijn eerste werkdag ben ik weer met open armen ontvangen. Het is zo fijn om nu écht te beginnen”, zo blikt ze terug. “Ik leer de organisatie en werkwijze momenteel kennen aan de hand van een inwerkschema en dat werkt hartstikke fijn. Ik ben zo benieuwd wat Empaction allemaal voor mij in petto heeft en kijk ernaar uit om dit allemaal te gaan ontdekken.”

Bij ons zit je goed!
Bij Empaction zijn we altijd op zoek naar mensen die met ons nieuwe wegen durven inslaan. Open geesten die met een nieuwsgierige blik kijken naar parkeren en (deel)mobiliteit. En die maatschappelijk betrokken zijn. Mensen die een beeld hebben van hoe het beter kan. En hun goede ideeën graag delen en verder willen brengen.

Zie je werken bij Empaction ook wel zitten? Stap dan vandaag nog bij ons in en solliciteer op een van onze openstaande functies. Sámen maken we het verschil.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.