Skip to main content
Driebergen Zeist

Eerste energieneutrale parkeergarage 

Op maandag 13 november j.l. is de eerste energieneutrale parkeergarage in Nederland geopend. Hij is gebouwd met zoveel mogelijk natuurlijk materialen en op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. In deze P+R-garage bij station Driebergen-Zeist is plek voor bijna 600 auto’s. Deze nieuwe P+R is gebouwd in opdracht van NS Stations en wordt beheerd door Q-park. Het ontwerp van de parkeergarage is van Groosman Architecten uit Rotterdam en is gerealiseerd door Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello. Empaction heeft NS Stations tijdens de planvormingsfase en de aanbestedingsprocedure van de parkeergarage geadviseerd: onder andere uitvoeren haalbaarheidsstudie, uitwerken exploitatieopzet en bepalen investeringsruimte, ondersteunen subsidietraject, begeleiding van het ontwerpproces tijdens de initiatieffase en de inhoudelijke en procesmatige uitwerking van het aanbestedingsdossier.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.