Skip to main content
Maastricht

De toekomst van fietsparkeren in Maastricht

In Maastricht heeft Empaction onderzoek gedaan naar de fietsparkeervoorzieningen in de stad. Maastricht wordt als fietsstad steeds aantrekkelijker, maar goede voorzieningen voor het fietsparkeren blijven achter.
De ambities van Maastricht, om de binnenstad groen en levendig in te richten, maken goed fietspakeerbeleid noodzakelijk. Wanneer er voldoende stallingscapaciteit is op aantrekkelijke plekken, zal het fietsverkeer in de stad toenemen. Daarnaast moet er aandacht worden besteed aan de handhaving op fietsparkeren, maar ook dit is alleen mogelijk als er voldoende capaciteit is om de fiets te stallen.

Het onderzoek beschrijft het tekort in de stad en gaat in op stallingsaanbod in andere steden. Door midden van een SWOT-analyse wordt er gekeken naar de toekomst voor fietsparkeren in de stad Maastricht. Dit resulteert uiteindelijk in een plan van aanpak voor de gemeente betreffende het fietsparkeerbeleid. Hierin wordt zowel gekeken naar de quick wins als structurele oplossingen op de lange termijn.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.