Skip to main content

Blixembosch; van nieuwe vloer tot Programma van Eisen brandpreventie

De parkeergarage van winkelcentrum Blixembosch in Eindhoven was zo’n 20 jaar oud en toe aan een flinke opknapbeurt, toen Empaction zijn entree maakte. Het ging in eerste instantie om begeleiding van de vernieuwingswerkzaamheden aan zaken als vloer en verlichting. Maar tijdens de uitvoer van het project bleken ook de CO- en LPG-installaties gedateerd. En dus bogen we ons daarnaast over een nieuw Programma van Eisen (PvE) voor brandpreventie en -bestrijding.

Iedere parkeergarage is een hoofdstuk apart. Althans: dat is hoe wij het graag benaderen. Maar er is wel altijd een zekere lijn in onze werkzaamheden te bekennen; je inventariseert wat je wilt doen, maakt een schatting van de kosten en zoekt vervolgens een geschikte partij. Aangezien deze specifieke parkeergarage een particuliere garage betreft, was er geen sprake van verplicht aanbesteden en was de opdrachtgever vrij in de keuze voor een aannemer/installateur voor de verbouwingswerkzaamheden. De levering van de apparatuur voor CO-, LPG- en branddetectie werd bij de huisinstallateur van de opdrachtgever neergelegd.

Van verlichting tot aan vakmarkeringen

In eerste instantie waren het de verlichting, het schilderwerk, de vakmarkeringen en de bewegwijzering die wel wat aandacht konden gebruiken. Ook de vloer werd uiteindelijk helemaal vernieuwd. Die werkzaamheden zitten er inmiddels op. Het resultaat: een fysiek opgeknapte parkeergarage die weer jaren meekan.

Het opstellen van het Programma van Eisen voor brandpreventie en -bestrijding is momenteel ook zo goed als afgerond. Dat gebeurde in nauw overleg met de huisinstallateur van onze opdrachtgever. Van de detectie tot aan de vluchtwegen; er is nu een document voor dat binnen afzienbare tijd ter autorisatie aan de gemeente Eindhoven wordt voorgelegd. Onze verwachting? Dat het goedgekeurd en vervolgens doorgevoerd wordt. Daarmee hebben we wéér een mooi vraagstuk ontrafeld.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.