Skip to main content

Binnenstad Heerlen van hybride stadsafsluiting voorzien

In het Limburgse Heerlen is de binnenstad recent van hybride stadsafsluiting voorzien. Met een combinatie van pollers en camerahandhaving wordt zowel een autoluw als autovrij gebied gecreëerd; veilig, efficiënt en goed functionerend voor diegenen die er leven, winkelen en werken. Om tot een hybride stadsafsluiting te komen, gingen BAM en Brickyard een unieke samenwerking aan. BAM leverde de palen, Brickyard droeg zorg voor de camera’s. Maar ook Empaction was bij het proces betrokken.

Want om tot implementatie van een hybride systeem te besluiten, is kennis en tijd nodig. Er gaat een hoop denkwerk aan vooraf. En aan de achterkant moeten héél veel verschillende aspecten tot in de puntjes worden geregeld. Het ophangen van de camera’s en het plaatsen van de palen is slechts een heel klein deel van het geheel. Kay van der Kraan, Empaction-adviseur parkeren en mobiliteit, boog zich onder meer over de aanbesteding van het project. Ook adviseerde hij de gemeente inzake beleidsaspecten, de handhaving en de digitalisering van de ontheffingen. In de onderstaande video vertelt hij erover.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.