Aanbesteding parkeerbeheer, handhaving en digitale scanoplossing gemeente Helmond

De gemeente Helmond wilde de inhuur van parkeerbeheerders en fiscaal controleurs middels een aanbesteding in de markt te zetten. Het doel was om de dagelijkse uitvoering van parkeerbeheer en de handhaving in het gefiscaliseerde gebied over te dragen aan een marktpartij. Waarbij een maximale betalingsbereidheid, een hoge klanttevredenheid en een optimale prijs-prestatieverhouding werd gerealiseerd. Het betrof hier een geïntegreerde dienstverlening die wordt uitgevoerd door te markt. 

Volwaardige scanoplossing

Daarnaast wilde de gemeente Helmond een volwaardige scanoplossing inzetten in de handhaving op straat om het handhaafproces daarmee verder te optimaliseren. Deze scanoplossing omvat niet alleen het scanvoertuig zelf, maar ook de centrale backoffice en de koppeling/integratie daarvan met de huidige parkeersystemen van de gemeente Helmond. De inzet van een scanoplossing moet leiden tot een (substantiële) kostenbesparing enerzijds en verhoging van de parkeerinkomsten op staat (belasting) anderzijds. 

Ontzorgen in aanbestedingstraject

De gemeente Helmond heeft Empaction gevraagd haar te ontzorgen in het aanbestedingstraject en vanuit vakinhoudelijke kennis zorg te dragen voor: 
•    Opstellen van het Programma van Eisen parkeerbeheer en fiscale handhaving; 
•    Opstellen van het Programma van Eisen mobiele handhaving;
•    Ondersteuning bij de beantwoording van de vragen betreffende de Nota van Inlichtingen. 

Het aanbestedingsproces werd in een aantal fasen opgeknipt. In de eerste fase van het project lag de nadruk op het opstellen en accorderen van een programma van eisen. De aanbesteding is inmiddels afgerond. De livegang van het project staat gepland voor het tweede kwartaal van 2020. 

 

Meer weten?

Heeft u advies nodig bij een aanbestedingsproject? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs via: 040-213 78 80. Wilt u graag op de hoogte blijven van al onze projecten? Volg ons dan op LinkedIn