Skip to main content

Baas deelscooterbedrijf GO Sharing belooft beterschap met wildparkeerders

Het is al tijden een ergernis van menig stadsbewoner: deelscooters die geparkeerd staan op de stoep of op het fietspad. Raymon Pouwels van GO Sharing, bekend van de groene scooters, belooft beterschap: “De technologie verbetert snel, dus scooters kunnen zelf ook zien waar er te veel bij elkaar staan”, zegt hij in Geld of je Leven.

Pouwels geeft toe dat het een probleem is: “Ja, je ziet ze soms op vreemde plekken staan”. Maar het bedrijf doet er wel wat aan, volgens hem: klanten moeten een foto maken van de scooter als hij geparkeerd staat. Deze foto’s worden soms gecontroleerd en als er eentje fout staat, komt het bedrijf het probleem binnen 24 uur verhelpen. De gebruiker krijgt dan straf: na een waarschuwing volgt een boete of zelfs verbanning uit het systeem. Overigens kan ook een niet-gebruiker een melding maken.

De ondernemer snapt overigens wel waarom zijn klanten foutparkeren. “Tachtig procent van onze gebruikers reed daarvoor niet op een scooter. Van een fiets is het vrij duidelijk waar je hem moet parkeren, in een fietsenrek, maar van een scooter is dat minder.”

1,5 miljoen gebruikers

Volgens Pouwels heeft Go zo’n 1,5 miljoen gebruikers. Volgens hem voorziet het in een behoefte van mensen. “We beloven onze gebruikers dat er binnen drie minuten een vervoersmiddel staat. Mensen willen flexibel naar werk of naar school”, vertelt hij. Ze worden vaak ook ’s nachts gebruikt, omdat er dan geen OV rijdt, vertelt hij.

GO Sharing is in gesprek met gemeenten over deelscooters die buslijnen vervangen, zodat er niet meer een hele bus hoeft te rijden voor een paar mensen. Pouwels noemt onder andere de Achterhoek en Zeeland.

Het fragment luister je hier.

Bron: NPO Radio 1, 2022
https://www.nporadio1.nl/nieuws/economie/02ce57ab-8323-4bfa-a01a-92bfc44ea468/baas-deelscooterbedrijf-go-sharing-belooft-beterschap-met-wildparkeerders