Skip to main content
Tilburg

Deelauto’s en parkeerabonnementen

De Gemeente Tilburg zal in de komende jaren 25.000 nieuwe woningen realiseren, waarvan een groot deel in binnenstedelijk gebied. Een mooi vooruitzicht, maar hoe ga je als stad al die extra auto’s faciliteren? Ruimte voor de aanleg van extra parkeerplaatsen is er namelijk niet en bovendien moet de openbare ruimte vooral een ontmoetingsplaats zijn waar het fijn verblijven is. Aan Empaction de taak om zich over deze uitdagende vraagstelling te buigen en met praktische oplossingen te komen. En zo geschiedde: vorige week werd het plan van aanpak tegen ruimtegebrek voorgelegd aan én goedgekeurd door het college. Een hele mooie mijlpaal! 

Beeldmateriaal: Jan van Eijndhoven

Met het invoeren van een stadsbreed systeem voor deelauto’s en efficiënt gebruik van restcapaciteit in parkeergarages gaat Tilburg het autobezit in de binnenstad drastisch terugdringen, te beginnen bij de nieuwe inwoners. Om zo de groeiende stad ook in de toekomst bereikbaar, leefbaar en groen te houden. Meer weten? Je leest er alles over in het persbericht.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.