Skip to main content

Senior adviseur Parkeren en Mobiliteit

32-40 uur

Een baan die de toekomst bereikbaar houdt, impact maakt en een bijdrage levert aan duurzaamheid

Toenemende fileproblematiek en de verdichtingsopgave waar gemeenten voor staan zorgen ervoor dat steeds meer mensen op hetzelfde aantal vierkante meters moeten wonen en werken. Ruimte wordt steeds schaarser. De openbare ruimte heeft behoefte aan vergroening en toch willen we mobiel blijven. De markt is sterk in beweging, digitaliseert en vraagstukken worden complexer. Als belangrijke sleutel voor een passende oplossing wordt keer op keer gekeken naar een vernieuwde aanpak van parkeren en (deel)mobiliteit en dat is nu precies waar je als senior adviseur van Empaction het verschil maakt.

Wat ga je doen?

Als ervaren adviseur Parkeren en Mobiliteit ontrafel je vraagstukken, weeg je zorgvuldig de tegengestelde belangen en bedenk je duurzame oplossingen om gemeenten, provincies, vastgoedontwikkelaars, luchthavens, ziekenhuizen en andere opdrachtgevers verder te helpen.

 • Het opstellen, bestuurlijk laten vaststellen en/of implementeren van parkeer- en (deel)mobiliteitbeleid, het uitvoeren van een deelmobiliteits/MaaS programma en het implementeren van een vergunningensysteem voor deelmobiliteitsaanbieders (auto, scooter, bakfiets, fiets, step, etc.)
 • Het opstellen en vaststellen van een nota parkeernormen met een mobiliteitsfonds
 • Het organiseren en succesvol uitvoeren van een participatieproces
 • Het sluiten van allianties of samenwerkingen met deelvervoeraanbieders (‘de ICT/App‘ kant en/of ‘de wielen’)
 • Het begeleiden van een inkoop- en/of implementatieproces (b.v. van een nieuwe parkeergarage of mobiliteitshub, pollers of camerasystement.b.v. een autoluwe binnenstad, een Parkeer Management Systeem of Vergunningensysteem)
 • Rol als mentor/coach voor ervaren parkeer- en mobiliteitsadviseurs.

En als je denkt: “hoe ziet een werkdag er nou uit?”, lees dan eens de agenda van Monique en Dirk. In de Kennishub op onze website lees je meer over onze lopende en afgeronde projecten.

Wat bieden wij jou?

 • Een overvloed aan uitdagende, impactvolle (duurzame) mobiliteits- en parkeervraagstukken.
 • Een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheden waar je het verschil kan maken.
 • Samenwerken met en leren van de leukste, meest kundige en gepassioneerde collega’s in het werkveld.
 • Volop ruimte voor eigen creativiteit, inventiviteit en initiatief
 • We coachen en stimuleren elkaar, zodat je kan verder groeien in persoonlijke ontwikkeling.
 • Actief deelnemen aan congressen en/of evenementen als spreker, discussieleider tijdens een workshop, tafelheer of als actieve deelnemer.
 • Flexibiliteit in werken op ons recent heringerichte kantoor in centrum Eindhoven, bij opdrachtgevers en thuis.
 • Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief bonusregeling en verlofdagen.
 • Reiskostenvergoeding of een NS-Businesscard.

Wat bied jij ons?

 • Minimaal 10 jaar werkervaring bij voorkeur in de mobiliteit- en/of parkeerwereld op zowel strategisch als implementatie niveau en gezien worden als trusted advisor bij klanten.
 • Je bent gedreven om je in te zetten voor actuele, toekomstgerichte, maatschappelijke vraagstukken en toont hierin initiatief en zichtbaarheid naar de markt.
 • Je creëert vraag/behoefte bij de klant op basis van je ervaring en ontwikkelde visie op het gebied van parkeren en mobiliteit. Daarbij neem je graag anderen mee in je bevlogenheid en krijg je er energie van om dit voor een groter publiek te presenteren.
 • Je denkt vanuit een generieke vraag in maatwerk en neemt de klant mee in jouw gedachtes en ideeën.
 • Bij groepsprocessen weet je wanneer je leiding en begeleiding moet geven. Je hebt gevoel voor hoe beslissingsprocessen lopen en weet wanneer je met wie moet schakelen om zaken goedgekeurd of vastgesteld te krijgen.
 • Voor jou is het geen probleem om op diverse niveaus met diverse stakeholders om te gaan. Integendeel het gaat je makkelijk af en je ziet het hogere doel voor ogen om via samenwerkingen en gezamenlijke belangen doelen te bereiken.

Wie is Empaction?

Empaction, opgericht in 2002, is een parkeer- en mobiliteitsadviesbureau in het bruisende hart van Eindhoven (en goed bereikbaar met ov, (deel-)auto/scooter/fiets 😉). Als oudste parkeeradviesbureau van Nederland ligt onze focus op deelmobiliteit en het digitaliseren van de parkeerketen. We zijn inmiddels een belangrijke c.q. leidende speler op diverse terreinen van onze markt.

Empaction stelt dat de toekomst bereikbaar is. Maar dat gaat niet vanzelf. Daarom werken onze gedreven professionals – mannen, vrouwen, junioren en senioren – dag in dag uit aan aansprekende parkeer- en mobiliteitsprojecten. Met een frisse visie dragen zij bij aan oplossingen waar de samenleving nu en later beter van wordt. Om de plekken waar we graag verblijven zo bereikbaar, leefbaar én groen te houden.

Empaction staat voor empathie en actie. Wij hechten veel belang aan een positieve verbinding tussen collega’s waarbij kennisdeling en sparring plaatsvindt. Zo organiseren we kennisdagen en kantooroverleggen, waarbij we diep in de vakinhoud duiken met collega’s, marktpartijen en klanten. Maar hebben we, zeker net zo belangrijk, ook simpelweg tijd en lol met elkaar door bijvoorbeeld gezamenlijke lunches op kantoor inclusief een wandeling, kantoorborrels, een paar dagen met elkaar op studiereis naar een stad in Europa eens in de zoveel tijd, padel/tennistoernooien en BBQ’s.

Kun je niet wachten met solliciteren? Pak je telefoon en bel of mail!

Om onze ambities te verwezenlijken en groei in opdrachten bij te houden zoeken we ervaren professionals. Heb jij interesse in de vacature van senior adviseur Parkeren en Mobiliteit? Stuur dan een korte e-mail met je motivatie, cv en contactgegevens naar info@empaction.nl. Je mag ook bellen met Marco de Jong, te bereiken via 06 249 108 90. Dan maken we gauw een afspraak op ons mooie, onlangs heringerichte kantoor!