Skip to main content

Even voorstellen: Martijn Hermsen

Een Kennisdag en de Intertraffic-vakbeurs heeft hij al achter de rug. Net als zijn twee eerste werkweken. Martijn is als kersverse adviseur Parkeren & Mobiliteit pas begonnen bij Empaction en klaar voor het echte werk. Zo is in ieder geval af te leiden uit zijn enthousiasme. Wat hem bij onze organisatie en deze rol bracht? Nieuwsgierigheid. Uit onverwachte hoek aangewakkerd.

“Parkeren en mobiliteit is niet een vakgebied waar je zelf snel aan denkt, als je je loopbaan schetst.” zo vertelt Martijn. En al helemaal niet als je eigenlijk de business-kant op ging tijdens je studies. Na zijn opleiding International Business aan de universiteit van Maastricht en een kort inkijkje in het accountantswerkveld, besloot hij door te studeren in Rotterdam. Dat hij na zijn vervolgstudie International Management dit specifieke werkveld in rolde, kwam als een verrassing.  

Nieuwe weg richting de toekomst
Het was een persoonlijk bericht op LinkedIn dat zijn nieuwsgierigheid naar dit veelzijdige vakgebied ontlokte. En misschien nog wel meer naar de organisatie erachter. Want wat hij inmiddels wel voor ogen had voor zijn toekomstige baan, was een meer kleinschalige werkomgeving met een fijne, informele werksfeer. Om te beoordelen of het werk bij Empaction hem inhoudelijk ook echt aansprak, ging hij graag een extra kennismakingsgesprek aan. Maar daarna was het beklonken. “De mogelijkheid om maatschappelijk gericht bezig te zijn, direct impact te kunnen maken en veel te leren hebben in dit brede werkveld, gaven voor mij de doorslag.” 

Iedereen staat klaar
Zoals het vaak gaat in de eerste weken bij een nieuwe werkgever, kwam er nogal wat op Martijn af. Vooral aan informatie. “Dit veelzijdige vakgebied heeft veel verschillende stakeholders, belangen en specifieke werkwijzen en voorschriften. Er komt veel bij kijken. Maar er is hier ontzettend veel kennis in huis. Empaction is het oudste parkeeradviesbureau van Nederland. Aan ervaring geen gebrek dus. Door het meelopen met seniors kom je heel veel te weten.”

Die toegankelijkheid en behulpzaamheid van collega’s vielen hem dan ook meteen op: “Er is een ondersteunende werkomgeving gecreëerd, met een informele sfeer en veel openheid. Tot aan de meest ervaren seniors: iedereen staat klaar om je te helpen en kennis met je te delen. Erg waardevol.” 

Ruimte voor eigen voorkeuren
Wat hem ook positief verraste is de ruimte voor eigen voorkeuren en interesses. “Ik krijg de mogelijkheid om met veel verschillende projecten mee te kijken. En er wordt regelmatig gevraagd wat me het meeste aanspreekt. Nu ik zelfstandiger projecten ga opstarten, kan ik bijvoorbeeld mijn voorkeuren voor het soort opdrachten uitspreken. Zo krijg ik dus de kans om te onderzoeken wat goed bij me past.”

Op de vraag of hij misschien al een idee heeft welk soort projecten, of welk onderdeel binnen het vakgebied ‘parkeren en mobiliteit’ hem goed ligt, vertelt Martijn over de Kennisdag. “Sinds die dag bespeurde ik extra interesse bij mezelf voor deelmobiliteit. Maar op dit punt sta ik ook nog erg open om juist het hele vakgebied te ontdekken.”

Martijn vervolgt: “Er lopen zoveel verschillende projecten bij Empaction. Zoals aanbestedingen doen, beleid ontwikkelen, parkeerbezoekersregelingen updaten of de parkeerbehoefte berekenen voor nieuwbouwprojecten. Dit zijn zomaar een aantal opdrachten waar ik in deze korte tijd al bij betrokken was. Deze diversiteit spreekt me echt aan.”

Toekomstvisie
Hoewel hij alsnog enige raakvlakken met zijn studies heeft ontdekt, zoals marktconsultaties en de adviseursrol op zich, heeft hij voor nu een duidelijke focus. En dat is om zich binnen dit compleet nieuwe werkveld verder te ontwikkelen. Hij is enthousiast over de impact die veel projecten van Empaction hebben op onze maatschappij. En over vernieuwende oplossingen, zoals digitalisering en deelmobiliteit. Innoveren wordt naar zijn idee alleen maar belangrijker:

“Er zijn steeds meer mensen. Er moeten meer huizen gebouwd worden. Maar de ruimte wordt alsmaar schaarser. Interstedelijk ontstaan er steeds meer uitdagingen. Boeiend wel, om goede oplossingen te bedenken voor voldoende leefbaarheid en mobiliteit. Maar ook om verder te denken dan die oplossingen alleen. Zo is het van belang om mensen te overtuigen van nieuwe mogelijkheden, zoals deelmobiliteit. Voor velen is het delen van bijvoorbeeld (bak)fietsen, scooters of auto’s nog heel ongebruikelijk. En dus is het nodig soms om, bijvoorbeeld met gerichte campagnes, het gedrag van mensen te beïnvloeden.”

Al met al een werkvooruitzicht waar Martijn erg naar uitkijkt. “Een mooie taak, een interessante toekomst. Ik kijk ernaar uit om mezelf hier verder in te verdiepen.”

Maak jij het verschil?

Stap dan vandaag nog bij ons in en solliciteer op één van deze openstaande vacatures.