Skip to main content

De agenda van Ron

Na 20 jaar in de telecom en ICT gewerkt te hebben, maakte hij de stap naar de parkeer- en mobiliteitsbranche. Een ietwat bijzondere switch, zo lijkt. Maar voor Ron was het eigenlijk best een logische stap. “Ik zie parkeersystemen steeds meer in softwareoplossingen veranderen. ICT dus. Dan is het handig als je daar al een achtergrond in hebt. En ik hou van nieuwe dingen ontdekken. Dus toen Empaction op mijn pad kwam, was ik meteen enthousiast.”

Het was even totaal buiten zijn comfortzone om tussen de verkeerstechnici en urban planners te gaan werken. Maar inmiddels is Ron alweer zo’n 3 jaar adviseur bij Empaction en neemt hij aan veel verschillende tafels plaats als expert parkeren en mobiliteit. Zijn agenda? Die is goed gevuld. Van het uitvoeren van parkeernormberekeningen tot aan bouwplaatsen bezoeken; alles komt langs. “Die combinatie is leuk. En een deel van dat werk is vooraf gepland, maar ik ben ook veel ad hoc bezig. Daar vaar ik goed bij.”

Projectmatig werken

Waar sommigen een deel van de week bij gemeenten gedetacheerd zijn of deelopdrachten voor opdrachtgevers uitvoeren, is Ron vooral projectmatig aan het werk. “Zo ben ik nu bijvoorbeeld als parkeercoördinator voor een hogeschool bezig. Daar moeten instellingsbreed alle parkeerinstallaties vervangen worden; altijd meer werk dan je van tevoren denkt. Dat een auto met een specifiek kenteken niet door de slagboom heen kan, lijkt bijvoorbeeld een klein probleempje. Maar het heeft vaak een veel grotere achtergrond. De ICT achter de installaties is zó complex gebouwd. Daar moet je helemaal in duiken.”

Bij een andere onderwijsinstelling gaan zowel de regulatie als de installaties op de schop. Ook daarbij is Ron betrokken. “Je wordt er steeds geconfronteerd met dingen die niet lijken te kunnen. Maar als je langer nadenkt en met elkaar overlegt, zijn er opeens toch oplossingen voorhanden. De kracht van het overleg met collega’s komt daarin echt tot uiting. En toen het in dit project over de bekabeling voor het datacommunicatienetwerk ging, wist ik op mijn beurt: dat kan sneller en kostenefficiënter. Dat gebeurt nu ook. Het rappe schakelen vind ik fijn. En het is gewoon de sport om problemen zo goed en doeltreffend mogelijk op te lossen.”

Geen 9 tot 5-baan

Zijn werk bij Empaction is niet per definitie een 9 tot 5-baan, zo vertelt Ron. “Ik kan zelf mijn agenda indelen. En dat is handig, want ik ben ’s avonds het meest productief. Ik ben dan ook vaak op pad of aan het vergaderen tijdens kantooruren, maar laat het uitzoekwerk of het schrijven van grote documenten veelal tot in de avonduren liggen. Dat werkt goed.”

Wat werken bij Empaction voor hem de ideale baan maakt? “Ik kan er veel creativiteit in kwijt. Daarnaast is Empaction is een gerenommeerde club met veel senioriteit, kennis en kunde. En er is ook grote bereidheid om die kennis met de jongere lichting te delen. Dat maakt dat je nooit uitgeleerd bent.” Ook de afwisseling qua werk doet hem goed. “Zo nu en dan echt met je voeten in de modder staan is fijn. De ene keer om bouwtekeningen te bekijken. De andere keer omdat vergaderen via Teams eerder niet helemaal lekker ging. Maar altijd om sámen tot oplossingen te komen.”

Ook werken bij Empaction?

Zie jij een baan bij Empaction ook wel zitten, dan hebben we goed nieuws: wij zijn op zoek naar versterking van ons bestaande team. Stap jij bij ons in? Je vindt onze vacatures hier.

Maak jij het verschil?

Stap dan vandaag nog bij ons in en solliciteer op één van deze openstaande vacatures.