Skip to main content

De agenda van Manoux

Een manusje van alles dat doet wat haar collega’s niet doen; dat is hoe officemanager Manoux Pijnenburg zichzelf gekscherend noemt. Niet alleen administratieve taken, facilitaire werkzaamheden, managementondersteuning en de organisatie van kantoor- en kennissessiedagen, maar ook de herinrichting van het kantoor valt binnen haar takenpakket. “Na het thuiswerken hebben we gemerkt dat veel collega’s het vanuit huis opereren toch wel handig en sfeervol vonden. Ik wil de keuze nu iets moeilijker voor ze maken: blijf ik thuiswerken of ga ik naar dat gezellige kantoor?”

Er komt binnenkort nieuw meubilair, één kantoorruimte wordt ‘opgeofferd’ voor een kantine met een bartafel, zitjes en een spel en er wordt zelfs een muur verwijderd. “Het moet een sociale ontmoetingsplaats worden waar je een beetje kunt chillen. En waar je aan het einde van de week kunt zeggen: we trekken wat open. De strijd om de kleur van de vergaderstoelen, die heb ik helaas verloren. Maar dat de muur tussen de keuken en het kantoor doorgebroken wordt? Ik had niet verwacht dat er doorheen te krijgen.”

Nog lang niet klaar hier

Sinds 2017 maakt Manoux deel uit van het Empaction-team. “Ik heb in het verleden van alles gedaan. Ik heb communicatie gestudeerd en bij diverse reclame- en marketingbureaus gewerkt. Ook heb ik mijn eigen winkel in bijzonder kinderspeelgoed gehad. Maar toen ik de deur daar definitief achter me dichtgetrokken had, legde een oud-collega contact met me via LinkedIn. Ik zag dat zij net begonnen was bij Empaction. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik gaan onderzoeken: wat is dat voor bedrijf? Het zag er leuk uit, interessante materie en er bleek een vacature voor een officemanager te zijn. Ik ben een regelmiep en een doe-mens. Dus dat paste perfect. En nu werk ik alweer bijna 5 jaar voor het bedrijf. Hoe ik mijn werk uitvoer en inricht, mag ik zelf bepalen. Ik word bij veel zaken betrokken en er wordt waarde gehecht aan mijn mening. Zo voel ik me ‘one of the guys’. Zaken die ik belangrijk vind in mijn werk. Het is niet voor niets dat ik het nog nooit ergens zó lang uitgehouden heb. Ik ben hier dan ook nog lang niet klaar.”

Ze is inmiddels al een kwart van het bestaan van Empaction onderdeel van het team. Toch is nog geen dag hetzelfde geweest, zo laat Manoux weten. “Ik weet ’s ochtends ook nooit wat ik ’s avonds te vertellen heb. Ja, ik houd me dagelijks bezig met een stukje administratie. Zo begin ik elke dag met het doornemen van verschillende mailboxen. En met controle van de lopende projecten en het verwerken van facturen. Maar de rest van mijn dagen wordt gevuld met ontzettend veel verschillende werkzaamheden. Vaak ad hoc. En dat vind ik heerlijk.”

Positief ingesteld

Ze begint dan ook altijd letterlijk fluitend aan haar werkdag, stelt de officemanager. “Ik ben sowieso een positief ingesteld mens. Maar ik krijg ook ontzettend veel energie van alles wat ik hier op de werkvloer doe en zie. Of het nou om de Exact-transitie of de nieuwe inrichting van ons kantoor gaat; ik begin er altijd weer fluitend aan. Geef mij maar een deadline mee om tegenaan te werken en ik ga!” Wat deadlines betreft: die rondom het Empaction-jubileum zit er ook aan te komen. “We bestaan natuurlijk een heel jaar 20 jaar. Maar ook de datum voor de jubileumreis is geprikt. We zijn nu dan ook druk bezig het programma inhoudelijk rond te krijgen. Met 4 dagen leuke dingen doen, maar het moet natuurlijk ook een zakelijk tintje hebben. En dus ben ik druk met contacten leggen, de planning maken, en me niet verspreken wat de bestemming betreft…”

Was Manoux bij aanvang van haar werkzaamheden nog onbekend in de parkeer- en mobiliteitswereld, ze is tegenwoordig aardig op de hoogte. “Ik ben op dat vlak niet super inhoudelijk bezig, maar ik heb er wel steeds meer affiniteit mee. Dat komt ook door mijn collega’s; die vertellen altijd graag over wat ze doen.” Toch heeft ze niet altijd heel veel tijd voor dat soort momenten. “Want ik ben officieel 3 dagen voor Empaction aan het werk, maar ik kan er makkelijk 8 met al mijn werkzaamheden vullen. Ik probeer me dus wel aan mijn werktijden te houden. Een beetje uit zelfbehoud. Want ik ben een enthousiast mens, en anders zit ik iedere dag ’s avonds nog steeds te werken. Maar ja… ik vind praten over het onderwerp inmiddels ook gewoon hartstikke interessant!”

Ook werken bij Empaction?

Goed nieuws: wij zijn weer op zoek naar nieuwe teamleden! Stap jij bij ons in? Je leest al onze vacatures hier.

Maak jij het verschil?

Stap dan vandaag nog bij ons in en solliciteer op één van deze openstaande vacatures.