Skip to main content

De agenda van Esmee

Ze stond toevallig naast een studievriend toen hij een LinkedIn-bericht van Empaction binnenkreeg. Híj had al een baan in het vooruitzicht, maar zíj zag werken in de parkeer- en mobiliteitsbranche des te meer zitten. En dus nam ze contact op met de desbetreffende recruiter. Inmiddels is Esmee Kruizinga alweer maanden als junior-adviseur aan het adviesbureau verbonden. “Het ene moment maak ik parkeerberekeningen van achter mijn bureau. Even later sta ik in de buitenlucht voor een schouw. Ik ben niet zo goed in steeds hetzelfde doen. De verscheidenheid aan opdrachten werkt voor mij dan ook geweldig!”

Wat begon als zoektocht naar een afstudeerstage, groeide in korte tijd uit tot een volwaardige baan. Iets wat Esmee op voorhand niet per se verwacht had. “Ik ben vrij impulsief, dus toen ik hier begon dacht ik vooral: het klinkt heel leuk, maar we zien het wel. Inmiddels ben ik afgestudeerd en zit ik helemaal in de materie, die veel complexer en uitdagender is dan ik vermoedde. Ook de afwisseling qua projecten vind ik heerlijk. Ik ben hier dus voorlopig nog niet weg!”

Actueel en relevant

Tijdens haar studie sociale geografie en planologie maakte ze al kennis met het onderwerp deelmobiliteit. En met de studierichting ‘vastgoed’ waren ook parkeerberekeningen haar niet vreemd. Toch had ze over de mogelijkheid van een specialisatie in parkeren nooit nagedacht. “Het is iets wat je overal ziet, maar waar je vaak niet verder over nadenkt. Iets vanzelfsprekends, totdat je in het onderwerp duikt. Daarnaast is het thema op dit moment natuurlijk ook heel actueel. En heeft het op heel veel andere zaken invloed. Dat maakt het een ontzettend interessant vakgebied.”

Haar eerste weken bij Empaction bestonden voornamelijk uit heel veel vakgerelateerde documenten lezen, lopende projecten doornemen en meedraaien bij nieuwe opdrachten. “Maar ik ben nu op het punt beland dat ik de staartjes van sommige van die projecten en de afronding ervan meemaak. Dat is heel fijn en leerzaam.” Ze is overigens vanaf het eerste moment aan een ervaren collega gekoppeld. “Dus ik maak van alles mee, maar ik sta er nooit alleen voor. Nu mag ik bijvoorbeeld zelf een project gaan leiden; een buurt maakt zich zorgen over de parkeerdruk als gevolg van het bouwplan van een ontwikkelaar, terwijl de ontwikkelaar in kwestie juist heel erg op deelmobiliteit wil inzetten als extraatje voor de bewoners. Een interessante casus en een mooie kar om te trekken.”

Geen dag hetzelfde

‘Dé werkweek’ van de junior-adviseur laat zich moeilijk omschrijven. Want geen dag is hetzelfde, geen week is gelijk, zo legt ze uit. “Ik heb een aantal vaste onderdelen in mijn planning. Ik ben bijvoorbeeld voor 18 uur per week bij de gemeente Nieuwegein gedetacheerd, dus daar ga ik iedere dinsdag naartoe. Maar zelfs binnen zo’n vast agendaonderdeel, is sprake van veel afwisseling qua werkzaamheden. Het ene moment betekent het vergaderen, het andere aanvragen toetsen. Maar ik heb laatst bijvoorbeeld ook een middag met een collega op de fiets rondgereden, om de stad en een specifiek gemeenteproject beter te leren kennen.”

Gekeken naar haar planning voor de komende tijd, hoeft ze zich ook niet te vervelen. “Ons nieuwe mobiliteitsplan voor een groeiend Brabants ziekenhuis is inmiddels gepresenteerd. Dat project moeten we de komende tijd dus netjes afronden. Ik ga daarnaast een onderzoeksplan schrijven voor een gemeente waarvan het lokale ziekenhuis met parkeerproblemen zegt te kampen. Die gemeente wil uitzoeken of en in welke mate dat ook daadwerkelijk zo is. Bij de berekeningen die ik daarvoor moet maken, zijn maar liefst 3 miljoen rijen aan data in het spel. Dus daarmee ben ik nog wel even zoet. Ik doe deze week ook een schouw op de parkeerplaats van een dierentuin, omdat ze daar over willen op een efficiëntere indeling en een nieuw parkeersysteem. Kijken, praten met belanghebbenden en samenwerken met een architectenbureau dus. En er komen bewonersbijeenkomsten in Nieuwegein aan, waarbij ik met inwoners in gesprek ga. Een mix van van alles dus. Leuk!”

Theoretisch én praktisch; de ideale mix

Het is vooral de combinatie tussen theorie en praktijk die maakt dat dit werk haar aanspreekt, vertelt de nieuwbakken adviseur. “Dat je iets bedenkt of berekent en het vervolgens in de praktijk brengt, vind ik fijn werken. Je ziet echt het effect van je inzet. En ook de afwisseling tussen bureauwerk en op pad zijn maakt dat ik op mijn plek zit. Zo kan ik ’s ochtends in de trein werken, en tijdens mijn reis toch nog even snel uitstappen om een project waaraan ik werk in het echt te bekijken. Die vrijheid en flexibiliteit zijn ideaal.”

Esmee stapte naar eigen zeggen best wel open in het adviseursavontuur. Ze had dan ook geen heel concreet beeld bij het geheel. “Maar dit is iets wat bij mij past. Het onderwerp, de uitdaging en de afwisseling. Tel daar het fijne, eigenwijze en gezellige team van collega’s bij op en je snapt dat ik nog wel even blijf.”

Maak jij het verschil?

Stap dan vandaag nog bij ons in en solliciteer op één van deze openstaande vacatures.