Skip to main content

Aanbesteding PMS en Route Verwijs Systeem voor de Technische Universiteit Eindhoven

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) beheert en exploiteert 13 parkeerterreinen, 1 parkeergarage en parkeren langs de weg op de campus. Medewerkers, studenten en bezoekers van de UU, de Fontys Hogeschool (FH) en enkele op de campus gevestigde bedrijven en instellingen parkeren op het terrein. In het kader van een mobiliteitsplan is betaald parkeren voor medewerkers ingevoerd. Om dit te faciliteren heeft de TU/e Empaction gevraagd om te adviseren en het proces rondom de aanbesteding van een Parkeer Management Systeem (PMS) te begeleiden.

Verantwoordelijk van advies tot implementatie

Empaction was in dit project integraal verantwoordelijk voor het advies, de uitwerking van de ICT infrastructuur, het opstellen van de aanbestedingsstukken (inclusief functioneel en technisch Programma van Eisen), het begeleiden van de aanbesteding (inclusief selectie, gunning en contracteren) en het contractmanagement tijdens de implementatie. De TU/e heeft via een Europese aanbesteding een nieuw PMS aangeschaft en op een aantal nieuwe, separate terreinen nieuwe parkeerapparatuur geplaatst (inclusief kassa’s). Bij alle in- en uitgangen van de terreinen en de campus zijn kentekenherkenning camera’s geplaatst.

Succesvolle implementatie

Na de succesvolle implementatie worden alle vormen van parkeren nu beheerd in het nieuwe PMS. In- en uitrijden en betalen gebeurt door middel van kentekenherkenning, gekoppeld aan verschillende abonnementen en GSM parkeren. Ook kunnen medewerkers van TU/e en Fontys de multifunctionele medewerkerspas gebruiken. De ca 5.000 abonnementhouders kunnen via een e-loket hun abonnement aanvragen, beheren, wijzigen en betalen. Tevens is een digitale bezoekersregeling via e/loket ontwikkeld en geïmplementeerd.

Meer weten? Meer lezen?

Contact opnemen
Heb je ook behoefte aan inhoudelijke expertise bij een parkeer- en mobiliteitsvraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Als onafhankelijk en no-nonsenseadviesbureau ontrafelen wij dergelijke kwesties als geen ander. Je kunt ons bereiken via 040-213 78 80, of stuur een e-mail naar info@empaction.nl.

Projecten bekijken
Wij publiceren regelmatig over de unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction draaien. Je kunt onze projecten hier inzien.