Skip to main content

Ervaren adviseur Parkeren en Mobiliteit 

Een baan die de toekomst bereikbaar houdt

#deelmobiliteit #digitaleparkeerketen #parkeervisie #maas #mobiliteitshubs #gebiedsontwikkeling #bereikbaarheid #parkeren #stilstaandemobiliteit #parkeerbeleid #autoluwebinnenstad #parkeerregulering#vacature

Toveren deze hashtags een lach op je gezicht en volg jij de wereld waarin deze onderwerpen dagelijkse kost zijn? Trekt het werken voor een kleine organisatie met een informele, innovatieve, sympathieke en kennisgedreven cultuur je? We zijn op zoek naar jou!

Impact maken en een bijdrage leveren aan duurzaamheid

Toenemende fileproblematiek en de verdichtingsopgave waar gemeenten voor staan zorgen ervoor dat steeds meer mensen op hetzelfde aantal vierkante meters moeten wonen en werken. Ruimte wordt steeds schaarser. De openbare ruimte heeft behoefte aan vergroening en toch willen we mobiel blijven. De markt is sterk in beweging, digitaliseert en vraagstukken worden complexer. Als belangrijke sleutel voor een passende oplossing wordt keer op keer gekeken naar een vernieuwde aanpak van parkeren en (deel)mobiliteit en dat is nu precies waar je als adviseur van Empaction het verschil maakt. 

Als ervaren adviseur Parkeren en Mobiliteit ontrafel je vraagstukken, weeg je zorgvuldig de tegengestelde belangen en bedenk je duurzame oplossingen om gemeenten, provincies, vastgoedontwikkelaars, luchthavens, ziekenhuizen en andere opdrachtgevers verder te helpen. 

Wat ga je doen?

 • Het opstellen, bestuurlijk laten vaststellen en/of implementeren van parkeer- en (deel)mobiliteitbeleid, het uitvoeren van een deelmobiliteits/MaaS programma en het implementeren van een vergunningensysteem voor deelmobiliteitsaanbieders (auto, scooter, bakfiets, fiets, step, etc.)
 • Het opstellen en vaststellen van een nota parkeernormen met een mobiliteitsfonds
 • Het organiseren en succesvol uitvoeren van een participatieproces
 • Het sluiten van allianties of samenwerkingen met deelvervoeraanbieders (‘de ICT/App‘ kant en/of ‘de wielen’)
 • Het begeleiden van een inkoop- en/of implementatieproces (b.v. van een nieuwe parkeergarage of mobiliteitshub, pollers of camerasystement.b.v. een autoluwe binnenstad, een Parkeer Management Systeem of Vergunningensysteem)
 • Rol als buddy en/of mentor voor startende parkeer en mobiliteitsadviseurs.

En als je denkt: “hoe ziet een werkdag er nou uit?”, lees dan eens de agenda van Niels. In de Kennishub op onze website lees je meer over onze lopende en afgeronde projecten.

Wat bieden wij jou?

 • Een overvloed aan uitdagende, impactvolle (duurzame) mobiliteits- en parkeervraagstukken.
 • Een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheden waar je het verschil kan maken.
 • Samenwerken met en leren van de leukste, meest kundige en gepassioneerde collega’s in het werkveld.
 • Volop ruimte voor eigen creativiteit en inventiviteit.
 • We coachen en stimuleren elkaar, zodat je kan verder groeien in kennis en competenties.
 • Mogelijkheden om congressen bij te wonen, als spreker, als facilitator bij een workshop of als actieve deelnemer.
 • Flexibiliteit in werken op ons onlangs heringerichte kantoor in centrum Eindhoven, bij opdrachtgevers en thuis.
 • Salaris, gebaseerd op je meegebrachte kennis en ervaring (denk tussen de €3.700 en €5.000 bruto per maand op fulltime basis). 
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bonusregeling en uiteraard verlofdagen. 
 • Reiskostenvergoeding of een NS-Businesscard.

Wat bied jij ons? 

 • Minimaal 4-5 jaar werkervaring bij voorkeur in de mobiliteit- en/of parkeerwereld op zowel strategisch als implementatie niveau. 
 • Je hebt een hbo of wo-studie afgerond, liefst in de richting van Mobiliteit, Verkeerskunde of Planologie.
 • Je bent gedreven om je in te zetten voor actuele, toekomstgerichte, maatschappelijke vraagstukken en vindt het leuk om dit kenbaar te maken aan de markt.
 • Je bent iemand die de boodschap makkelijk kan overbrengen en kan situationeel nuanceringen aanbrengen/voorstellen maken richting de klantvraag/behoefte buiten de initiële klantvraag. 
 • Je bent nieuwsgierig, leergierig, proactief en hebt zelfstartend vermogen.
 • Je kunt goed communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Daarbij neem je graag anderen mee in je bevlogenheid.
 • Voor jou is het geen probleem om op diverse niveaus met diverse stakeholders om te gaan. Integendeel, het gaat je makkelijk af en je ziet het hogere doel voor ogen om via samenwerkingen en gezamenlijke belangen doelen te bereiken.
 • Je kunt goede ideeën tot een visie ontwikkelen en wil ze graag laten horen aan collega’s en klanten.
 • Je vindt het interessant om voor diverse opdrachtgevers, op diverse locaties in Nederland te werken.

Wie is Empaction?

Empaction, opgericht in 2002, is een parkeer- en mobiliteitsadviesbureau in het bruisende hart van Eindhoven (en goed bereikbaar met ov, (deel-)auto/scooter/fiets 😉). Onze focus ligt op deelmobiliteit en het digitaliseren van de parkeerketen. We zijn inmiddels een belangrijke speler op diverse terreinen van onze markt. 

Empaction stelt dat de toekomst bereikbaar is. Maar dat gaat niet vanzelf. Daarom werken onze gedreven professionals – mannen, vrouwen, junioren en senioren – dag in dag uit aan aansprekende parkeer- en mobiliteitsprojecten. Met een frisse, op eigenwijze, visie dragen zij bij aan oplossingen waar de samenleving nu en later beter van wordt. Om de plekken waar we graag verblijven zo bereikbaar, leefbaar én groen te houden.

Empaction staat voor empathie en actie. Wij hechten veel belang aan een positieve verbinding tussen collega’s waarbij kennisdeling en sparring plaatsvindt. Zo organiseren we kennisdagen en kantooroverleggen, waarbij we diep in de vakinhoud duiken met collega’s, marktpartijen en klanten. Maar hebben we, zeker net zo belangrijk, ook simpelweg tijd en lol met elkaar door bijvoorbeeld gezamenlijke lunches op kantoor inclusief een wandeling, kantoorborrels, een paar dagen met elkaar op studiereis naar een stad in Europa eens in de zoveel tijd, padel/tennistoernooien en BBQ’s.

Kun je niet wachten met solliciteren? Pak je telefoon en bel of mail!

Om onze ambities te verwezenlijken en groei in opdrachten bij te houden zoeken we ervaren professionals. Heb jij interesse in de vacature van ervaren adviseur Parkeren en Mobiliteit? Stuur dan een korte e-mail met je motivatie, cv en contactgegevens naar info@empaction.nl. Je mag ook bellen met Marco de Jong, te bereiken via 06 249 108 90. Dan maken we gauw een afspraak op ons mooie, onlangs heringerichte kantoor!