Skip to main content

Even voorstellen: Essan Akbarzadeh

Met de komst van Essan Akbarzadeh (37) is het Empaction-team een enthousiaste junior parkeer- en mobiliteitsexpert rijker. De hoogste tijd voor een eerste kennismaking, dus.  Want wie is deze nieuweling? Waar komt zijn fascinatie voor de parkeer- en mobiliteitsbranche vandaan? En hoe is hij bij ons terechtgekomen? Je leest het allemaal in dit artikel.

Als kind van 7 emigreerde Essan van Afghanistan naar Nederland. Hij groeide op in Eindhoven; dé stad van creativiteit, innovatie en technologie. Daar is hij naar eigen zeggen goed op z’n plek, want als heuse gadget-fanaat volgt hij alle technologische ontwikkelingen op de voet. Deze multipotentialist heeft aandacht voor politiek, de economie en duurzaamheid en houdt er daarnaast een veganistische levensstijl op na.

Van het werkveld naar de schoolbanken…
Na de afronding van de bachelor Technische Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool in Den Bosch was Essan klaar voor het ‘echte’ werk. Vol overgave zette hij dan ook zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt. Dit in de rol van productieassistent en later als sales engineer. Essan: “Ik was in die tijd behoorlijk zoekende naar waar ik energie van kreeg en wat mij nou echt voldoening gaf. Ik kwam er steeds meer achter dat de connectie met het bedrijf waar ik toentertijd werkte ontbrak. Net als het teamgevoel. Aspecten die ik júíst ontzettend belangrijk vind.”

Het werd steeds duidelijker voor Essan. Organisaties en de culturen ervan, dáár lag zijn interesse. “Dit deed mij dan ook doen besluiten om de overstap te maken en mij hier verder in te verdiepen. Ik verliet tijdelijk het werkveld en keerde terug naar de schoolbanken voor de studie Human Research aan de universiteit in Tilburg.”

… en weer terug
Tijdens zijn master leerde Essan van alles over leiderschap, organisatiestructuren en -culturen. Vol enthousiasme en met de nodige nieuwe kennis en inzichten op zak, keerde hij na de afronding ervan terug op de arbeidsmarkt. Dit keer als consultant, en later als zelfstandige met zijn eigen coachingsbedrijf. Essan: “Dit was een leerzame en uitdagende tijd. Maar ook nu kwam weer het gemis van onderdeel zijn van een team om de hoek kijken. Het gevoel dat je bij een organisatie hoort, samenwerkt en voor hetzelfde doel gaat, juist dat vind ik gaaf.”

De kennismaking met Empaction
Na wikken en wegen besluit Essan op zoek te gaan naar een baan in loondienstverband en stuitte hij al snel op de vacature van parkeer- en mobiliteitsexpert. “Deze publicatie was van een tussenpersoon, waardoor ik niet direct wist om welke organisatie het ging. Maar ik werd weldegelijk getriggerd door wat ik las. Stuk voor stuk werden de punten op mijn wensenlijstje afgevinkt. Van werken in een informele, innovatieve en kennisgedreven cultuur waar het teamgevoel rijkelijk aanwezig is tot je steentje bijdragen aan de wereld van morgen. Deze job was mij op het lijf geschreven.”

Essan solliciteerde waarna er een eerste kennismaking met Marco volgde. “Het klikte direct en de sfeer voelde goed aan. Daarnaast leek de functie mij interessant en bovendien heel leerzaam.” Er volgde meerdere gesprekken met collega’s. “Ik werd enthousiast van hun verhalen. Ook nu weer kwam het teamgevoel sterk naar voren. En werd het mij al snel duidelijk dat er veel ruimte was om te leren en jezelf te ontwikkelen. Aspecten waar ik veel waarde aan hecht.” 

De eerste werkweek
Het positieve gevoel dat Essan aan de gesprekken overhield, was geheel wederzijds. Al snel werd de samenwerking met de ondertekening van zijn contract dan ook officieel gemaakt. Inmiddels heeft hij zijn inwerkdagen erop zitten. Vraag je hem naar zijn eerste indruk, dan verschijnt er een glimlach op zijn gezicht. “De afgelopen dagen stonden in het teken van kennismaken met collega’s. Dat heeft me niet alleen een duidelijk beeld gegeven van het team. Ook van de manier waarop processen verlopen en bij wie ik terecht kan voor welke expertise”, zo vertelt hij enthousiast. “Deze eerste week heeft me enorm geboeid en geprikkeld. Ik kan met recht zeggen dat ik nu al zóveel geleerd heb. Dat werkt motiverend!”

Tijd om achterover te leunen is er niet. “Ik werk momenteel al aan drie projecten. Deze pak ik samen met verschillende collega’s op. Één van die opdrachten liep al, en twee maak ik vanaf de start mee. Dat is fijn, zo krijg ik een goed beeld van het proces dat we doorlopen. Morgen heb ik zelfs al een eerste deadline staan. Maar dat vind ik juist heerlijk. Gooi mij maar in het diepe, ik ga wel zwemmen.”

De perfecte match
Empaction wil het verschil maken, iets wat goed bij het gedachtegoed van Essan past. “Ik heb me altijd al geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek, artificial intelligence en meer. Denk bijvoorbeeld aan de taxirobots van Tesla, deelvervoer en de ontwikkeling van steden. Het feit dat ik nu mag meedenken over de vraagstukken die hiermee gepaard gaan en hier een belangrijke rol in vervul, vind ik prachtig.” Essan vervolgt: “Daarnaast hecht ik veel waarde aan de wereld om ons heen, en maak ik vanuit dat standpunt duurzame keuzes. Dat ik nu ook via deze weg een steentje kan bijdragen, geeft mij extra voldoening.”

Maak jij het verschil?

Stap dan vandaag nog bij ons in en solliciteer op één van deze openstaande vacatures.