Blogs

In Blogs delen we onze visies op parkeren en mobiliteit, feitjes en weetjes en geven we tips.

 • Blog - Zeven voorbeelden van unieke, interessante en vernieuwende Empaction-projecten (maart 2021)
  Als je het ons vraagt, hebben wij een wereldbaan. Want parkeer- en mobiliteitsvraagstukken ontrafelen en daar ook nog ons brood mee verdienen, betekent iedere dag een uitdaging. Nu weten wij wel waarom wij zo van ons werk houden. Maar anderen krijgen slechts een deel van onze dagelijkse bezigheden mee. Vandaar dit blog. Aan de hand van zeven unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction in het eerste kwartaal van 2021 draaiden, geven wij een kijkje achter onze schermen.
   
 • Blog - De do’s van deelmobiliteit (februari 2021)
  De binnenstedelijke verdichtingsopgave; grotere gemeenten hebben er een zware dobber aan. Want ruimte is daar een steeds schaarser wordend goed, de woningnood is er hoog en de overall mobiliteitsbehoefte van inwoners neemt toe. En in het verlengde daarvan groeit ook de vraag naar parkeerplaatsen. Deelmobiliteit kan onderdeel van de oplossing zijn. In dit blog delen collega's Paul van Loon en Roel Meijs de in hun ogen absolute do’s bij de organisatie van hoogwaardige en betaalbare deelmobiliteit.
   
 • Interview Trendboek - Regionale samenwerking neemt vogelvlucht in 2021 (december 2020)
  De overheid zal steeds vaker de regierol op zich nemen bij de stedelijke verdichtingsopgave en de regionale samenwerking wordt steeds belangrijker om deze opgave aan te pakken. Deze trends voorziet collega Floor van Dorresteijn.