Blogs

In Blogs delen we onze visies op parkeren en mobiliteit, feitjes en weetjes en geven we tips.

 • Blog - De agenda van... Roel Meijs (januari 2022)
  Hij kwam ooit een adviesrapport van Empaction tegen op het internet, besloot ons te volgen op LinkedIn en belde op voor een kop koffie nadat hij een interessante vacature voorbij zag komen. Inmiddels maakt Roel Meijs al ruim twee jaar deel uit van ons team als adviseur parkeren en mobiliteit. “Ik werkte hiervoor bij een adviesbureau waar ik ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk maakte met zowel verkeer- als parkeeroplossingen. Inmiddels ben ik verder het ‘parkeervak’ ingedoken en vind ik het fantastisch om steeds vaker mijn adviezen op straat werkelijkheid te zien worden.”
   
 • Blog - De agenda van... Niels Weterings (november 2021)
  Zijn afstudeerbegeleider vroeg ooit of werken bij Empaction niets voor hem was. En in zijn voormalige functie bij een parkeerdienstverlener kreeg hij zo nu en dan een document van onze hand onder ogen. Toch kon Niels Weterings toen nog niet vermoeden dat hij ooit de overstap naar ons team zou maken. Maar na 12 jaar elders in de parkeer- en mobiliteitswereld werkzaam te zijn geweest, is hij sinds een halfjaar toch echt onderdeel van het Empaction-team. In dit blog vertelt hij over zijn functie en ervaring met ons adviesbureau.
   
 • Blog - De agenda van... Floor van Dorresteijn (september 2021)
  Zo’n 4 jaar geleden had ze na haar studie geen idee wat ze wilde gaan doen. Nu kan Floor zich amper meer voorstellen dat ze ooit geen bijzondere interesse in parkeren en mobiliteit had. In dit blog vertelt ze over haar werk en ervaring bij Empaction.
   
 • Blog - Praktische, toepasbare mobiliteitsplannen voor projectontwikkelaars (juni 2021)
  Projectontwikkelaars in Nederland zijn aan verschillende regels gebonden. Alleen al op het gebied van parkeren kan dat het nodige denkwerk kosten. Want er is een sluitend mobiliteitsplan nodig voor groen licht van de gemeente. En voor het al dan niet slagen van een gebiedsontwikkeling. Roel Meijs en Kay van der Kraan – beiden Empaction-adviseur parkeren en mobiliteit – zijn bedreven in het onderzoeken van de mogelijkheden en het schrijven van de bijbehorende rapporten. Wij spraken met ze. Over het proces achter het uiteindelijke document tot aan de praktische toepasbaarheid ervan.     
   
 • Blog - Een succesvolle mobiliteitshub met de juiste inzet van parkeren (april 2021)
  Waar moet ik aan denken bij het inrichten van een mobiliteitshub of knooppunt? En hoe zet ik mijn parkeerinstrumenten in om op deelmobiliteit te sturen en het gewenste gebruik van de hub te stimuleren? Het zijn vragen die aan de orde komen in de ‘Leidraad parkeren bij knooppunten en mobiliteitshubs’. Een document dat we ontwikkelden samen met onderzoeksbureau Royal HaskoningDHV. Sta je aan de vooravond van het inrichten, uitbreiden of evalueren van een mobiliteitshub? Dan is deze nieuwe leidraad een meer dan welkome hulp.
   
 • Blog - Onderzoek wijst uit: met optimale deelmobiliteit minder parkeerplaatsen bij nieuwbouw nodig (april 2021) 
  De komende jaren moeten er bijna 1 miljoen woningen worden bijgebouwd. En dat terwijl de ruimte in stedelijk gebied al schaars is. Willen we de woningnood aanpakken en wonen, werken en recreëren tegelijkertijd aangenaam houden, dan moet er in de aanpak van mobiliteit iets veranderen. En dan vooral op het gebied van autogebruik én autobezit. Maar hoe verleid je mensen om afscheid te nemen van hun auto? En in hoeverre is deelmobiliteit dan een oplossing? Dat was de rode draad van het CROW-onderzoek dat wij met Technische Universiteit Eindhoven uitvoerde. 
   
 • Blog - Zeven voorbeelden van unieke, interessante en vernieuwende Empaction-projecten (maart 2021)
  Als je het ons vraagt, hebben wij een wereldbaan. Want parkeer- en mobiliteitsvraagstukken ontrafelen en daar ook nog ons brood mee verdienen, betekent iedere dag een uitdaging. Nu weten wij wel waarom wij zo van ons werk houden. Maar anderen krijgen slechts een deel van onze dagelijkse bezigheden mee. Vandaar dit blog. Aan de hand van zeven unieke, interessante en vernieuwende projecten die wij als Empaction in het eerste kwartaal van 2021 draaiden, geven wij een kijkje achter onze schermen.
   
 • Blog - De do’s van deelmobiliteit (februari 2021)
  De binnenstedelijke verdichtingsopgave; grotere gemeenten hebben er een zware dobber aan. Want ruimte is daar een steeds schaarser wordend goed, de woningnood is er hoog en de overall mobiliteitsbehoefte van inwoners neemt toe. En in het verlengde daarvan groeit ook de vraag naar parkeerplaatsen. Deelmobiliteit kan onderdeel van de oplossing zijn. In dit blog delen collega's Paul van Loon en Roel Meijs de in hun ogen absolute do’s bij de organisatie van hoogwaardige en betaalbare deelmobiliteit.
   
 • Interview Trendboek - Regionale samenwerking neemt vogelvlucht in 2021 (december 2020)
  De overheid zal steeds vaker de regierol op zich nemen bij de stedelijke verdichtingsopgave en de regionale samenwerking wordt steeds belangrijker om deze opgave aan te pakken. Deze trends voorziet collega Floor van Dorresteijn.