Opening parkeerdek station Sassenheim

Op 22 november opent gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Floor Vermeulen samen met wethouder van de gemeente Teylingen Bas Brekelmans het nieuwe parkeerdek naast NS station Sassenheim.

Het parkeerdek gaat functioneren als transferium, waarmee de dagelijkse bereikbaarheid in de Bollenstreek versterkt wordt. Station Sassenheim ontvangt zo'n 3500 reizigers per dag. Dat zorgt voor een hoge parkeerdruk. De gemeenteraad van gemeente Teylingen, waartoe Sassenheim hoort, besloot in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met 240 extra parkeerplaatsen, letterlijk bovenop de bestaande 280 plaatsen.

Empaction ondersteunt en adviseert de gemeente Teylingen sinds 2014 bij de ontwikkeling van P+R Sassenheim. We hebben een haalbaarheidsstudie gedaan en het subsidietraject, aanbestedingsproces en contractmanagement begeleid.

Voor deze P+R voorziening heeft de gemeente een UAV-GC contract afgesloten met Bouwbedrijf Aan de Stegge. Zowel de provincie Zuid-Holland, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente Teylingen betalen mee aan dit project.